Hem

Tumba Gymnasium

Samhällsbyggande & Miljö

Hur ser samhället ut? Rent fysiskt. Hur harmonierar boende, vägar, kontor, parker, affärer och offentliga platser? Vill du lära dig mer om samhällsbyggande, arkitektur och miljö? Kanske för att bygga en egen stad i Brasiliens djungler eller en helt ny typ av rondell. Du bestämmer!

Programbeskrivning Många dörrar öppna

Samhällsbyggande och arkitektur är en kreativ, högskoleförberedande, inriktning som låter dig tänka och arbeta som en arkitekt. Vi har en välutrustad designstudio där vi bygger modeller och en CAD-sal med kraftfulla datorer utrustade med samma program som professionella arkitekter använder, Revit Architecture och 3DS-max.

Efter avslutade studier har du behörighet att söka arkitektutbildningarna vid Chalmers, LTH och KTH. Du får också hjälp med arkitektprovet som är ytterligare en möjlighet att ta sig in på arkitektutbildningarna.

Så arbetar vi

Du kommer att varva teori med praktiskt jobb i vår designstudio. I kurserna hållbart samhällsbyggande och arkitektur lär du dig om svensk och internationell arkitektur. Vad som krävs för att en stad ska fungera, som kommunikationer och hållbara lösningar för att värma upp hus. Inom utbildningen kommer du också att lära dig 3D-grafik och att skapa planlösningar och ritningar. I designstudion skapar vi arkitektmodeller för att gestalta byggnader. Ett typiskt projekt kan vara att bygga en modell av en stadsdel där du visar hur du löst olika problem som trafiklösningar och energi.

Kursplan

Hos oss är det ett högt tempo som gäller, med resultatet av att du har fina meriter när du tar studenten och har många attraktiva utbildningar att välja mellan på din fortsatta väg.

Gymnasiegemensamma ämnen 1100
Programgemensamma ämnen 400
Inriktning Samhällsbyggande och Miljö 300
Programfördjupningar 400
Individuellt val 200
Gymnasiearbete 100
Totalt
Antal poäng2500