Hem

Tumba Gymnasium

Teknik

Detta är ett högskoleförberedande program för dig som är kreativ och gillar att lösa problem! Vi har god stämning i klasserna och vi hjälper varandra att lära och utvecklas och vi har kul under tiden. Du möts av engagerade och tillgängliga lärare som finns här för din skull.

Ett kreativt val Allt börjar med en idé

Vad har en dator, en stol och ett hus gemensamt? Alla började som en idé! Därför uppmuntrar vi kreativitet och du får många tillfällen att träna dig i problemlösning. Under lektionerna varvas teori med praktik, så att du får prova på de saker du läser om i kursböckerna. Detta gör att du under dina år hos oss blir allt mer självständig i ditt arbete och som person.

Eftertraktad kunskap Arbetsmarknaden väntar på dig

Arbetsmarknaden skriker efter duktiga datortekniker, arkitekter och designers, så passa på att skaffa dig en bra utbildning som öppnar många dörrar när du ska söka till högskola eller universitet. Vi har tre inriktningar: Design- och produktutveckling, Informations- och medieteknik samt Samhällsbyggande och miljö. Vilken passar dig bäst? Valet är ditt!

Inriktningar

På Teknikprogrammet låter vi dig fokusera på det just du är intresserad av. Du väljer själv vilken inriktning din utbildning ska ha, så att din tid på Tumba Gymnasium blir så intressant och lärorik som möjligt.

Design & Produktutveckling

Allting börjar med en idé. Visa dina idéer genom att utveckla dem till en färdig produkt. Jobba på samma sätt som världens bästa industridesigners gör. Endast fantasin sätter gränserna!

Läs mer

Information & Medieteknik

Har du ett stort intresse för IT? Har du planer på att plugga vidare till ingenjör eller civilingenjör? Vill du jobba med datorer, programmering, webbutveckling och nätverk? I så fall är det här ditt bästa val.

Läs mer

Samhällsbyggande & Miljö

Är du intresserad av 3D-grafik, arkitektur och problemlösning? Vill du skapa parker, hus och andra byggnader? Då är det här den rätta inriktningen för dig. Här lär du dig om arkitektur från grunden.

Läs mer

Slutprojekt årskurs 1

Varje år arrangerar teknikprogrammet en vernissage för slutprojektet i årskurs 1 inom data, design och arkitektur. Eleverna får i uppgift att skapa eller vidareutveckla en produkt och sedan marknadsföra den i ett mäss-sammanhang. Eleverna har tidigare tagit fram många smarta lösningar, däribland en energisparande hushållsprodukt och en produkt som ska minska köerna i kafeterian.

Remake biblioteket

Våren 2017 utlystes en arkitekttävling för tvåorna och treorna på teknikprogrammet i syfte att skapa det ultimata skolbiblioteket på Tumba gymnasium. Elever och personal fick sedan rösta på sitt favoritbidrag i samband med en utställning i biblioteket. Här är utsnitt från de sex bidrag som gick vidare i tävlingen. Grattis Clarita, bröderna Fenon, Kalle, Leone, Lukas och Mischa! Era bidrag följer med till arkitektbyrån Reflex och del två i tävlingen.

Möt en tidigare TG-elev

Tack vare sina fina slutbetyg från Tumba gymnasiums teknikprogram kom Ellika Jernå in på drömutbildningen Civilingenjör i industriell ekonomi på Linköpings universitet, en av Sveriges mest eftertraktade utbildningar.

Till intervjun

Kontaktpersoner

Anna Lena Ygland

Bitr. rektor för Naturvetenskap- och Teknikprogrammet 076 777 12 50

Anna Lena ansvarar även för idrotten och övningsskolan (för SU:s lärarutbildning)

Ana Granberg (AGR)

Programansvarig för Teknikprogrammet 070 337 14 92

Teknik och religion

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.