Hem

Tumba Gymnasium

En fantastisk upplevelse Flera bloggar om livet som TG-elev i Japan

Ett bra sätt att få en känsla för livet som elev i Japan är att läsa våra elevers bloggar från den årliga Japanresan. Här kan du ta del av några tidigare TG-elevers upplevelser.

HU16

I juni 2018 fick HU16 äntligen uppleva Japan och testa sin språkkunskaper i praktiken – först som besökare i Tokyo med omgivningar och sedan som elever i japanska gymnasieskolor. Under andra veckan bodde de i värdfamilj och fick se vardagslivet på nära håll. Läs deras blogg som bjuder på fina bilder och elevernas reseberättelser.

Till bloggen

HU15

Våren 2017 var det HU15:s tur att åka till Japan! Läs deras blogg där de bjuder på fina bilder och sina egna reseberättelser. De har bodde i värdfamiljer och gick i skolan tillsammans med sina värdsyskon. Sightseeing i Tokyo stod också på programmet.

Till bloggen

HU14

I juni 2016 var det HU14:s tur att uppleva Japan. De besökte Tokyo och bodde sedan i värdfamilj och följde undervisningen i utvalda gymnasieskolor. Läs deras blogg där de bjuder på fina bilder och sina egna reseberättelser.

Till bloggen

HU13

Under två veckor i april 2015 fick elever från HU13 testa sina språkkunskaper i praktiken, först som turister i Tokyo och sedan som elever i japanska gymnasieskolor. De bodde i värdfamilj och fick se vardagslivet på nära håll. Det blev ett minne för livet och eleverna delade med sig av sina upplevelser i en reseblogg.

Till bloggen

HU12

Våren 2014 åkte sju elever från HU12 till Japan för två händelserika veckor. Ta del av deras upplevelser i klassens reseblogg.

Till bloggen

HU11

Våren 2013 spenderade elever från HU11 två veckor i Japan. I klassens blogg kan du följa deras resa och ta del av många fantastiska upplevelser.

Till bloggen

Japandagen 2018

Äntligen fick vi besök från Meiji-universitet igen och därmed möjlighet att diskutera - och uppleva - kulturella skillnader och likheter mellan Japan och Sverige. HU16 berättade om studieresor till Japan och Bryssel och gästerna höll presentationer i biblioteket. Kalligrafi, origami, svenska och japanska danser, kubb på fotbollsplanen och smakprov i Novisen var uppskattade inslag som vanligt. Tack till professor Suzuki och våra japanska gäster samt alla härliga humanistelever som visar stort engagemang i aktiviteterna. För att hedra 150-årsjubiléet av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige avslutades dagen med föreläsningar av Dr Stefan Einhorn (Karolinska Institutet) och Dr Tateoka från Shizuoka University samt en unik SHIEN-workshop i biblioteket tillsammans med studenter från Tokay-universitetet.

Svensk musik på Japandagen

Mimmi och Magda i HU14 bjöd på kända Abba-toner för att underhålla våra japanska gäster med något "typiskt svenskt". Det uppskattades verkligen!