Hem

Tumba Gymnasium

En fantastisk upplevelse Flera bloggar om livet som TG-elev i Japan

Ett bra sätt att få en känsla för livet som elev i Japan är att läsa våra elevers bloggar från den årliga Japanresan. Här kan du ta del av några tidigare TG-elevers upplevelser.

HU15

Våren 2017 var det HU15:s tur att åka till Japan! Läs deras blogg där de bjuder på fina bilder och sina egna reseberättelser. De har bodde i värdfamiljer och gick i skolan tillsammans med sina värdsyskon. Sightseeing i Tokyo stod också på programmet.

Till bloggen

HU14

I juni 2016 var det HU14:s tur att uppleva Japan. De besökte Tokyo och bodde sedan i värdfamilj och följde undervisningen i utvalda gymnasieskolor. Läs deras blogg där de bjuder på fina bilder och sina egna reseberättelser.

Till bloggen

HU13

Under två veckor i april 2015 fick elever från HU13 testa sina språkkunskaper i praktiken, först som turister i Tokyo och sedan som elever i japanska gymnasieskolor. De bodde i värdfamilj och fick se vardagslivet på nära håll. Det blev ett minne för livet och eleverna delade med sig av sina upplevelser i en reseblogg.

Till bloggen

HU12

Våren 2014 åkte sju elever från HU12 till Japan för två händelserika veckor. Ta del av deras upplevelser i klassens reseblogg.

Till bloggen

HU11

Våren 2013 spenderade elever från HU11 två veckor i Japan. I klassens blogg kan du följa deras resa och ta del av många fantastiska upplevelser.

Till bloggen

Japandagen 2015

22 gäster från Meiji-universitetet och TG:s humanister pratade om allt mellan himmel och jord – framför allt kulturella likheter och skillnader mellan Japan och Sverige. Kalligrafi, origami, kubb på fotbollsplanen och tillagning av svenska och japanska smakprov i Novisen stod också på schemat och allt avslutades med ett mycket speciellt evenemang i biblioteket. Tillsammans med inbjudna hedersgäster deltog våra elever i ett World Café där samtalsämnet var vad Sverige och Japan kan lära av varandra. Mötet var en del av förberedelserna för 150-årsjubileet av Sveriges och Japans diplomatiska relationer 2018. Vi tackar professor Suzuki, professor Kawasaki och borgmästare Miyaji från Tabetsu samt alla härliga humanistelever – både nuvarande och tidigare på återbesök. Nu laddar vi för nästa år! Se bildspelet!