Hem

Tumba Gymnasium

Samhällsprogrammet

Lev inte bara i världen - lär dig att påverkan den! Samhällsvetenskap handlar om demokrati, kommunikation, beteendevetenskap, etik, genus och hållbar utveckling. Du studerar de faktorer som kan påverka och förklara det som sker i samhället alltifrån den lokala till den globala nivån. På samhällsprogrammet jobbar vi med internationalisering genom samarbeten med olika partnerskolor i Europa. Du lär dig att vara källkritisk och att utveckla förmågan att stå upp för dina åsikter i en allt mer polariserad värld. Samhällsinriktningarna är perfekta för dig som t ex vill ha en framtid som psykolog, socionom, lärare, jurist, polis, ekonom, journalist eller vill engagera dig politiskt.

Inriktning beteendevetenskap (SABE)

Fördjupa din förståelse för människor fungerar och i samspel med andra. Du får även kunskaper om ledarskap, kommunikation och lärande ur olika perspektiv. Lärarna på programmet jobbar i ämnesintegrerade projekt för att öka din förståelse för samhälls -och beteendevetenskapliga frågor.

Läs mer

Inriktning samhällsvetenskap (SASA)

På denna inriktning lär du dig hur samhället fungerar och hur vi tillsammans kan skapa en positiv utveckling lokalt, nationellt och globalt. Lärarna på programmet jobbar i ämnesintegrerade projekt för att öka din förståelse för samhällsvetenskapliga frågor.

Läs mer

Teachnology in Education Erasmus+ Internationalisering på samhällsprogrammet 2016-2018

På samhällsprogrammet tycker vi att det är särskilt viktigt att kunna erbjuda våra elever möjligheten till internationella utbyten. Hösten 2016 sökte och fick vi beviljat ett EU-sanktionerat ERASMUS-projekt tillsammans med partnerskolor i Italien, Norge, Rumänien, Portugal och Turkiet.

Under två läsår (2016-2018) kommer vi att ha ett utbyte med övriga lärare och studenter i projektet. Eleverna kommer att kommunicera och arbeta tillsammans kring frågeställningar relevanta för sitt respektive program och samtidigt ta del av goda undervisningsexempel kopplat till digitalt lärande.

Vill du veta mer om projektet? Ladda ner en PDF med information om samarbetsprojektet, längre ned på sidan.

Kontaktpersoner

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Thomas Strandquist (TST)

Lärare, programansvarig för Samhällsvetenskapliga programmet

Samhällskunskap och historia

Andrea Ekström (AEM)

Lärare, programansvarig för Samhällsvetenskapliga programmet

Engelska och naturkunskap

Melisa Grabovac (MGR)

Lärare

Engelska och samhällskunskap

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.