Restaurangprogrammet
Det här är det självklara valet för dig med professionella ambitioner. Vi ger dig förutsättningarna att lyckas i en fantastisk bransch som är i ständig utveckling. Vi strävar efter att utbildningen ska vara klimatsmart och lägger stort fokus på hållbar utveckling.
Inriktningar
Om programmet
Passar dig som
- Vill ha möjligheten att få en förstklassig yrkesutbildning och gå ut direkt i jobb - Vill plugga vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet. - Vill arbeta kreativt och vill lära dig om matlagningens kemi. - Är utåtriktad och gillar gästkontakt.
Vanliga framtidsyrken
Kock, servitör/servitris, hovmästare, souschef, köksmästare, restaurangchef, sommelier, bartender, matskribent, barista mm. Med den allmänna behörigheten till universitet och högskola kan du även bli bl.a. polis, lärare & kurator
Det här gör vi
Frågor & svar
Får man högskolebehörighet om man går Restaurangprogrammet på Tumba Gymnasium?
Programmet ger dig grundläggande behörighet till universitet och högskola. (Du kan välja att ta yrkesexamen utan denna grundläggande behörighet om du önskar det).
Är det lätt att få jobb efter gymnasiet?
Ja, restaurangbranschen växer och utvecklas hela tiden, vilket innebär att efterfrågan på kompetent personal är mycket stor.
Vad innebär det att ta yrkesexamen?
För att få yrkesexamen behöver du ha godkänt i de flesta kurser (2250 poäng av 2500). I den senaste avgångsklassen gick 100 % av eleverna ut med yrkesexamen. Detta innebär även att du får tillgodoräkna dig 3 års yrkeserfarenhet.
Personal & lärare
Paula Stenberg
Biträdande rektor, Skolledning
Bitr. rektor: Restaurangprogrammet, Aspbergerstödet, TG:s schemaläggning
Miriam Bagner Jensmar (MBA)
Lärare
miriam.bagner.jensmar@botkyrka.se
Restaurangämnen, servering och dryck
Marcus Göransson (MGO)
Lärare
Engelska, historia, religion och samhällskunskap