Hem

Tumba Gymnasium

Restaurang & Livsmedel

Restaurang och livsmedelsprogrammet på Tumba gymnasium är det självklara valet för dig med professionella ambitioner. Vår vilja och drivkraft är att ge dig den bästa utbildningen i branschen. En utbildning som ger dig möjligheter till en framtid på en ständigt växande och spännande internationell arbetsmarknad.

Stolta mattraditioner

Att utveckla sin förmåga och sin smak går hand i hand och vi satsar hårt på ekologiskt, närodlat och kombinerar de senaste teknikerna med den traditionella matlagningen. Undervisningen är givetvis säsongsanpassad. Julbordet är en given och mycket populär del av vad du kommer att jobba med.

Hantverket i fokus

På Tumba gymnasium får du en bred utbildning - allt från brödbak och entreprenörskap till vinkunskap. Under utbildningen så är det fullt med inspiration, studiebesök samt spännande mat och dryck. Våra kompetenta lärare vägleder dig från de första stegen till professionell, eftertraktad restaurangarbetare.

Utbildningsrestaurangen

I vår restaurang, som är öppen för allmänheten, får du chansen att vara i "hetluften". I kursutbudet ingår allt från servering till matlagning och vi uppdaterar hela tiden vår verksamhet. Vi har självklart internetbokning som ett redskap i undervisningen.

Till Novisen

Ett yrke i tiden Att jobba med en hobby

Dagens intresse för matlagning är bland annat en produkt av det höga kunskapsläget bland svenska kockar. I takt med att lilla Sverige utmärker sig internationellt i form av vunna mattävlingar och stjärnor i Guide Michelin växer också behovet av välutbildad personal på våra restauranger.

Stockholm är en stad med ett enormt behov av kockar och serveringspersonal, så utsikterna att få ett jobb efter utbildningen har i princip aldrig varit bättre!

I ständig utveckling Ett program i ständig utveckling

Vi anpassar oss efter branschens behov och har en ständig dialog med de restauranger som vi har knutna till oss, och som tillhör Stockholms toppskikt. På dessa restauranger sker även den yrkespraktik (APL) som omfattar cirka 15 veckor och som i många fall även leder till jobb efter avslutad utbildning.

Kursplan

Gemensamma ämnen 600
Övrigt 300
Gymnasiearbete100
Individuellt val200
Karaktärsämnen 400
Hygien 1100
Livsmedels- och näringskunskap 1100
Branschkunskap100
Service och bemötande 1100
Inriktning Kök och servering 300
Matlagning 1100
Mat och dryck i kombination 1100
Servering 1100
Programfördjupningar 900
Drycker och ansvarsfull alkohol hantering100
Entrepenörskap och företagande100
Bageri 1/ Eng 6100
Servering 2200
Matlagning 2200
Matlagning 3200
Totalt
Antal poäng2500

Bilder från restaurangen

Personal Vi som jobbar på restaurangprogrammet

Marek Komorowski (MKO)

Lärare, programansvarig för Restaurang- och Livsmedelsprogrammet 070 768 57 40

Restaurang-ämnen

Miriam Bagner Jensmar (MBA)

Lärare

Servering och dryck

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.