Hem

Tumba Gymnasium

Mediedesign & Fotografi

Estetiska programmet, inriktning Mediedesign & Fotografi är en spetsutbilding med Riksintag. Utbildningen genomförs i samarbete med Xenter i Botkyrka. Xenter är Protoolscertifierat av Avid vilket garanterar högsta nivå på teknik och lärare.

LÄS MER PÅ XENTERS HEMSIDA.

Mediedesign & Fotografi

Du förmedlar budskap och känslor genom bild, text och media i det moderna medielandskapet. Med din kamera och dator producerar du reportage, foto, film, reklam och webbsidor. Arbeta i stor fotostudio, analogt fotolabb och med professionella skrivare.

Profil Mediedesign & Fotografi

Du jobbar med mode-, reklam- och konstfoto samt journalistik och kommunikation. Du får lära dig Photoshop och andra redigeringsprogram för foto, film och ljud samt layout och grafisk kommunikation. Du lär dig foto-och filmteknik samt bildanalys. Vi kommer att arbeta entreprenöriellt från idé till färdig produktion, som reklamkampanjer, reportage, webb och utställningar.

Produktion och utställning

Du utvecklar ditt bildseende, din kommunikationsförmåga samt din egen stil och genre genom att publicera fotografier och medieproduktioner på webb och utställning. Till dina uställningar skriver du ut på våra stora fotoskrivare. För att du ska kunna arbeta professionellt med dina uppdrag får du en egen Mac Book Pro med program som till exempel Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere och Worldpress.

Två heldagar med media

Vi arbetar två heldagar i veckan med de estetiska ämnena. Du får arbeta kreativt och praktiskt med att visualisera dina idéer genom den fotografiska bilden och med professionell kamerautrustning. Här arbetar du i fotostudio, analogt fotolabb och utomhus. På utbildningen finns branschverksamma lärare/fotografer. Stanna med klasskamraterna på kvällsöppet för att ytterligare utveckla din egen portfolio, webbplats eller blogg för framtiden.

Studera vidare

Du får breda kunskaper inom visuell kommunikation, projektledning och digitala verktyg. För att visa vägar framåt samarbetar vi bland andra med Valand/Göteborgs Universitet, samt mediebranschen, med gästföreläsningar, workshops och studiebesök. Vi coachar dig med dina arbetsprover och referenser vid ansökan till högre studier och jobb.

Elevarbeten

Se elevernas fantastiska fotografier i vårt galleri

Länk till Xenters sida med elevarbeten

Följ oss på Youtube

Sök till oss

Kursplan

Gemensamma ämnen 1150
Programgemensamma karaktärsämnen 150
Estetisk kommunikation 1100
Konstarterna och samhället50
Inriktning Estetik och media 400
Digitalt skapande 1100
Medieproduktion 1100
Medieproduktion 2100
Medier, samhälle och kommunikation100
Programfördjupningar 500
Fotografisk bild 1100
Fotografisk bild 2100
Filmproduktion100
Visuell kommunikation100
Digitalt skapande 2100
Övrigt 300
Gymnasiearbete100
Individuellt val200
Totalt
Antal poäng2500

Kontaktpersoner

Per Mannberg (PMA)

Lärare 0708 69 64 56

Medieproduktion och konstarterna i samhället

Sylvia Andersson (SAN)

Lärare 0708 11 27 75

Digitalt skapande och medieproduktion

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.