Hem

Tumba Gymnasium

Ljudproduktion

Estetiska programmet, inriktning Ljudproduktion är en spetsutbilding med Riksintag. Utbildningen genomförs i samarbete med Xenter i Botkyrka. Xenter är Protoolscertifierat av Avid vilket garanterar högsta nivå på teknik och lärare.

LÄS MER PÅ XENTERS HEMSIDA.

Ljudproduktion

Här lär du dig ljudets funktion inom film, datorspel, radio och liveljud. Du jobbar journalistiskt med radion som verktyg med allt från korta enkäter till långa dokumentärer. I vår professionella radiostudio är du programledare och intervjuar spännande gäster. Du lär dig också att redigera i ljudredigeringsprogram och får lära dig film- och datorspelsljudläggning i en 5:1 surroundstudio.

Två elever som sitter i radiostudion och spelar in radio

Brinner du för ljud, radio eller musik ska du gå ljudprofilen. Våra kompetenta lärare delar med sig av sina kunskaper inom ljuddesign, PA-system, radio och filmljudläggning. Du kommer att få jobba med allt från dataspelsljud, livemusik, radioprogram till att skapa ljud och effekter för filmljud i vår trampstudio (5.1 mixningsstudio).

All ljuddesign görs med hjälp av Pro Tools* som är industristandard i hela världen, i allt från källarlokalen till de allra bästa filmljudläggningsstudiorna i Hollywood.

År 2 väljer du väljer mellan de två profilerna Film/TV och Ljudproduktion. Dessa två profiler kommer att ha ett starkt samarbete med varandra.

Sök till oss

Kursplan

Gemensamma ämnen 1150
Programgemensamma karaktärsämnen 150
Estetisk kommunikation 1100
Konstarterna och samhället50
Inriktning Estetik och media 400
Digitalt skapande 1100
Medieproduktion 1100
Medieproduktion 2100
Medier, samhälle och kommunikation 1100
Programfördjupningar 500
Ljudproduktion 1100
Radioproduktion100
Filmproduktion100
Spelljud/programmering100
Digitalt skapande 2100
Övrigt 300
Gymnasiearbete100
Individuellt val200
Totalt
Antal poäng2500

Kontaktpersoner

Vania Moore (VMO)

Programansvarig/Lärare 0761 15 01 05

Ljudproduktion, radioproduktion, medieproduktion och digitalt skapande

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.