Hem

Tumba Gymnasium

Fordons- och transportprogrammet

I vår verkstad får du jobba med verkliga kunders bilar. Du har tillgång till den senaste diagnostekniken och de senaste felsökningsprogrammen.

Service med kunden i centrum

Söker du till oss på fordonsprogrammet på TG så förflyttar du dig direkt till verkligheten, vi tar emot kundbilar och eleverna får jobba precis som mekanikerna gör ute på verkstäderna, enda skillnaden är att de övervakas av mycket kompetenta lärare. Kundvård är en av de viktigaste sakerna som vi jobbar med då vi ser att samhället kräver mekaniker som har god social kompetens. Kunderna vill träffa pålitliga och trevliga killar och tjejer, därför jobbar vi mycket med att elever ska ta ansvar och följa de regler som finns.

Riktig verkstad, riktiga bilar

Du kommer att få skruva isär, plocka ihop, kontrollera, justera och svetsa. Du lär dig om trafiksäkerhet, miljökrav, lagstiftning, hur du hjälper till på olycksplatser och upprätthåller livsviktiga funktioner. Du får helt enkelt den bästa möjliga fordonsutbildningen som går att hitta.

Efter godkänd utbildning är du personbilsmekaniker och sedan är det upp till dig om du vill läsa vidare på KY-utbildning, på högskola eller söka jobb direkt. Kanske som mekaniker, reservdelstekniker eller varför inte starta din egen verkstad. Oavsett vad du vill är TG den bästa starten du kan få om du tänker dig ett jobb inom denna bransch.

På alla våra yrkesprogram har du möjlighet att läsa extra kurser för att få högskolekompetens.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

Under de två första åren på utbildningen så jobbar vi både praktiskt och teoretiskt, all undervisning sker på skolan. Under det tredje året är du ute 3-4 dagar i veckan på din praktikplats.

Vi samarbetar med företag som Bilia, Din Bil, KW:s, KEOLIS, Torvalla Bil, Peugeot, Veho-bil med flera. Där får våra elever chansen att visa upp sig och sina färdigheter och förbättra förutsättningarna till en anställning.

Prova-på-dagar

Prova-på-dagen är ett unikt tillfälle att få prova på hur en arbetsdag på vår verkstad kan se ut. Under dagen får du delta i vår verksamhet. Det kan vara allt från service, byta däck, byta kamrem till att titta på hur våra teorilektioner ser ut.

Välkommen hit!

Full fart på Fordon

Kontaktpersoner

Tony Johansson (TJO)

Lärare, programasvarig för Fordons- och transportprogrammet 073 502 84 26

Fordonsämnen/Mentor för årskurs 2. Du som vill boka verkstadstid gör så via sms till Tonys mobilnummer.

Mikael Wahlström (MWA)

Lärare 070 297 16 35

Fordonsämnen/Mentor för årskurs 1

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.

Kursplan

Gemensamma ämnen 600
Övrigt 300
Gymnasiearbete100
Individuellt val200
Karaktärsämnen 400
Fordons- och transportbranschen200
Fordonsteknik introduktion200
Inriktning Personbil 500
Personbilsteknik - introduktion200
Reparation av personbilar och lätta transportfordon300
Programfördjupningar 700
Bromsar och chassikomponenter200
Motor och kraftöverföring300
Komfort och säkerhetssystem200
Totalt
Antal poäng2500