Hem

Tumba Gymnasium

På Tumba gymnasium finns något för alla Vad passar dig?

Vi är skolan som vill mest, får dig att våga mer och tillsammans kan vi göra dina år med oss till de bästa hittills. Det finns 15 vägar att välja mellan och vi har fler spetsutbildningar än alla andra gymnasier i Stockholms län - tillsammans. Vad väljer du?

Natur & Teknik

Natur

Det här är ett program med högt tempo för dig som gillar matematik och naturvetenskap. Naturprogrammet ger dig behörighet till samtliga högskoleutbildningar.

Läs mer

Teknik

Teknikprogrammet är den kreativa, högskoleförberedande utbildningen som varvar teori med praktisk arbete. Välj mellan Data, Design och Arkitektur.

Läs mer

Gymnasieingenjör i mjukvarudesign

Bli ingenjör på bara ett år, genom att läsa ett fjärde teknikår. Du får både kompetens och kontakter i IT-branschen.

Läs mer

EK, SAM & HU

Ekonomi

Vi har samlat inriktningarna som är perfekta för dig som siktar på en framtid som jurist, psykolog, polis, ekonom, lärare, journalist eller politiker.

Läs mer

Samhälle

Vill du veta hur makten fungerar? Vill du påverka människor, förändra världen och driva opinion? Vill du lära dig mer om hur människan fungerar och varför vi agerar på olika sätt? Då ska du läsa Sam-Sam eller Sam-Beteende hos oss.

Läs mer

Humanistiska - Språk

Vill du gå en världsutbildning? Världen förändras och utländska marknader blir allt viktigare för svenska företag. Det innebär att du som kan fler språk än engelska har ett försprång ut i världen.

Läs mer

Yrkesprogram

Restaurang & Livsmedel

Det finns alltid en efterfrågan på erfarna kockar och den erfarenheten bygger du upp under utbildningen genom att tillsammans med lärare och elever vara med och driva vår egen restaurang Novisen.

Läs mer

El & Energi

På TG har vi två inriktningar inom El- och energiprogrammet. På inriktningen Elteknik får du lära dig utföra elinstallationer samt inblick i larm- och säkerhetsteknik, energiteknik, data- och medienät, och registrering av olika nät. På inriktningen Dator- och kommunikationsteknik får du lära dig allt om datorer. Du läser kurser både inom hårdvara, mjukvara och nätverksteknik.

Läs mer

Fordon

Välj en linje som gör dig anställningsbar direkt efter utbildningen. Bli fordonsmekaniker, du behövs på arbetsmarknaden. Gillar du att använda dina händer och är tekniskt intresserad, då är det Fordonsprogrammet du ska söka.

Läs mer

Estetiska program

Film/TV & Ljudproduktion

Vill utveckla din egen stil och kreativitet inom film, ljud eller radio? Hos oss får du skapa riktiga projekt och uppdrag med professionell teknik. Genom vårt stora nätverk inom bransch och högskola får du kunskaper inom fiktion, journalistik och konst.

Läs mer

Musik

Det är lätt att tro att musik bara handlar om talang och det är naturligtvis sant till viss del. Men det är också sant att hårt arbete, övning, träning och en glödande vilja gör all skillnad i världen.

Läs mer

Bild och Form - Animation

Gillar du att rita och vill se dina bilder få liv? Hos oss kommer du att få teckna, måla, skulptera och animera under hela din gymnasietid. Du kommer att få ställa ut på riktigt och skapa din framtida portfolio tillsammans med erfarna lärare och får ett stort nätverk.

Läs mer

Mediedesign & Fotografi

Du förmedlar budskap och känslor genom bild, text och media i det moderna medielandskapet. Med din kamera och dator producerar du reportage, foto, film, reklam och webbsidor. Arbeta i stor fotostudio, analogt fotolabb och med professionella skrivare.

Läs mer

AST-stödet

AST-stödet

För dig med diagnosen Aspergers syndrom eller högfungerande autism erbjuder Tumba gymnasium individanpassat studieupplägg på högskoleförberedande program (teknik och samhällsvetenskap).

Läs mer

Viktigt angående att söka till AST på Tumba gymnasium

För att få behörighet till oss måste man ansöka med bilaga 7. Detta kan studievägledaren på din grundskola hjälpa dig med.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

På Tumba gymnasium har vi tre olika introduktionsprogram som ger obehöriga elever nya möjligheter. Vår undervisning bygger på ett mycket nära samarbete mellan elever, lärare och studie- och yrkesvägledare.

Läs mer