Hem

Tumba Gymnasium

På Tumba gymnasium finns något för alla Vad passar dig?

Vi är skolan som vill mest, får dig att våga mer och tillsammans kan vi göra dina år med oss till de bästa hittills. Det finns 15 vägar att välja mellan och vi har fler spetsutbildningar än alla andra gymnasier i Stockholms län - tillsammans. Vad väljer du?

Natur & Teknik

Natur

Det här är ett program med högt tempo för dig som gillar matematik och naturvetenskap. Naturprogrammet ger dig behörighet till de flesta högskoleutbildningar.

Läs mer

Teknik

Teknikprogrammet är den kreativa, högskoleförberedande utbildningen som varvar teori med praktisk arbete. Välj mellan Data, Design och Arkitektur.

Läs mer

Gymnasieingenjör i mjukvarudesign

Bli ingenjör på bara ett år, genom att läsa ett fjärde teknikår. Du får både kompetens och kontakter i IT-branschen.

Läs mer

EK, SAM & HU

Ekonomi

Vi har samlat inriktningarna som är perfekta för dig som siktar på en framtid som jurist, psykolog, polis, ekonom, lärare, journalist eller politiker.

Läs mer

Samhälle

Vill du veta hur makten fungerar? Vill du påverka människor, förändra världen och driva opinion? Vill du lära dig mer om hur människan fungerar och varför vi agerar på olika sätt? Då ska du läsa Sam-Sam eller Sam-Beteende hos oss.

Läs mer

Humanistiska - Språk

Vill du gå en världsutbildning? Världen förändras och utländska marknader blir allt viktigare för svenska företag. Det innebär att du som kan fler språk än engelska har ett försprång ut i världen.

Läs mer

Yrkesprogram

Restaurang & Livsmedel

Det finns alltid en efterfrågan på erfarna kockar och den erfarenheten bygger du upp under utbildningen genom att tillsammans med lärare och elever vara med och driva vår egen restaurang Novisen.

Läs mer

El & Energi

Utan elektriker ser det mörkt ut. Över hela Stockholm byggs nytt och hemmarenovering är trendigare än någonsin. För alla jobb behövs en elektriker. Under utbildningen får du bland annat utföra elarbeten samt göra installationer.

Läs mer

Fordon

Välj en linje som gör dig anställningsbar direkt efter utbildningen. Bli fordonsmekaniker, du behövs på arbetsmarknaden. Gillar du att använda dina händer och är teknisk intresserad, då är det Fordonsprogrammet du ska söka.

Läs mer

Estetiska program

Radio och Ljuddesign

I vår spetsutbildning Radio och Ljuddesign (den enda i Sverige) får du den kunskap du behöver för att bli en duktig ljuddesigner/tekniker. Du kommer att arbeta med film-, musik- och dataspelsljudläggning. Vi sänder dina egna radioprogram och du tränar till att bli radioproducent eller programledare.

Läs mer

Musik

Det är lätt att tro att musik bara handlar om talang och det är naturligtvis sant till viss del. Men det är också sant att hårt arbete, övning, träning och en glödande vilja gör all skillnad i världen.

Läs mer

Bild och Form med Animation

Gillar du att teckna och vill se dina skapelser få liv? Då är det vår estetiska spetsinriktning Bild & Form – Animation du ska välja. Här kommer du att få teckna, måla, skulptera och animera under hela din gymnasietid.

Läs mer

Film & TV

I vår spetsutbildning Film & TV kommer du att få lära dig att hantera olika filmtekniker med kamera samt få sända live i våra TV-studios. Du redigerar film i Avid och arbetar i After Effects. Du tränar regi och att producera manus samt att kritiskt granska och analysera film- och TV-produktioner.

Läs mer

Foto

Fotoprofilen ger dig en gedigen utbildning i fototeknik, formanalys och grafisk design likväl som ett kritiskt förhållningssätt till den fotografiska bilden. I vår spetsutbildning får du arbeta i Photoshop och Illustrator mfl. Du får också framkalla bilder i vårt mörkerrum och har tillgång till olika utskriftsmöjligheter.

Läs mer

AST-stödet

AST-stödet

För dig med diagnosen Aspergers syndrom eller högfungerande autism erbjuder Tumba gymnasium individanpassat studieupplägg på högskoleförberedande program (teknik och samhällsvetenskap).

Läs mer

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

På Tumba gymnasium har vi tre olika introduktionsprogram som ger obehöriga elever nya möjligheter. Vår undervisning bygger på ett nära samarbete mellan elever, lärare och studie- och yrkesvägledare.

Läs mer

Dans

Dansprofil

Välja mellan skolan och dansen? Dansa i skolan istället!

På TG har vi sedan tidigare ett rikt urval av estetiska program, flera med riksintag. Som en konsekvens av vår erfarenhet av musikprogrammet och våra nationella idrottsprogram vågar vi nu ta nästa steg och uppfylla en gammal dröm. Nu startar vi äntligen en dansprofil i samarbete med Kulturskolan!

Anmäl dig här