INFORMATION FRÅN KURATORER, SKOLSKÖTERSKOR, STUDEMUS OCH SYV

Publicerat 19 mars 2020

Alla i elevhälsan; SYVar, Studemus, kuratorer och skolsköterskor finns tillgängliga för er elever som vanligt, men via sms, telefon, Vklass, mail och googleHangouts. Vi har dagligen öppen mottagning kl 10-12. Då finns vi vid datorn för spontana chattförfrågningar på Hangouts. Du tar kontakt genom att starta en ny chatt där du skriver in namnet på den utav oss du vill prata med, därefter kan vi svara dig i chatten.

Alla andra timmar på arbetsdagen går det att kontakta oss med frågor, funderingar eller för att boka tid för digitala samtal. Redan bokade möten kommer starta genom chatten, då vi skickar en inbjudan på Hangouts vid den tid vi kommit överens om.

SYV

tel:070-187 09 37,
mail: marten.olin@botkyrka.se
EE, FT, RL, NA, TE, IM

Regionfinal i Språkolympiaden – i både engelska och spanska!

Publicerat 4 mars 2020

Vi är stolta över våra språkelever som tagit skolan till regionfinal i Språkolympiaden/International Language Competition – både i engelska och i spanska. Igår gick tävlingen av stapeln på Kungsholmens gymnasium så nu håller vi tummarna. I engelska representerades TG av Stina HU17 och Sofia HU18 som kvalificerat sig genom sina utmärkta resultat i kvalomgången. I spanska var det Kerim EK18EK och Sandra SA18SA som tack vare sina fina resultat valdes till representanter. Tack för att ni ställer upp för er skola!

TG-elev nominerad i dokumentärfestival!

Publicerat 24 februari 2020

Nicole, tvåårselev på det estetiska programmet inriktning ljud, är nominerad i Tempo Dokumentärfestival i kategorin ”Short Dox Radio”. Den 7 mars klockan 16 avgörs tävlingen! Heja heja Nicole.

Tre fina TG-ambassadörer från HU – och en vinnare!

Publicerat 9 februari 2020

Talartävling i japanska

Vi gratulerar Jona HU17 som i helgen vann första pris i gymnasiekategorin i en talartävling i japanska på Stockholms universitet. Tävlingen anordnas varje år av Japanska ambassaden och Japanska föreningen och deltar gör ett antal skolor från hela Sverige.  Jonas tal handlade bl a om hur den japanska populärkulturen kan bidra till att förändra den japanska arbetsmarknaden i framtiden. Fina prestationer gjorde också Stina HU17, som fick ett välförtjänt ”fighting prize” för sitt tal, och Nathalie HU17. Tack till er alla tre för att ni visar att undervisningen på TG håller hög kvalitet!

PWCs VD besöker Tumba gymnasium

Publicerat 30 januari 2020

Fredagen den 17/1 hade TG-ekonomerna besök av våra mentorer från näringslivet. Denna gången följde även Peter Nyllinge med, VD på PWC Sverige. Först hade vi en liten panelintervju där vi pratade om hur viktigt det är att bryta ner barriärer och vidga våra horisonter. Höjdpunkten var dock att Peter tillsammans med konsulterna Agneta och Elin träffade klassen EK18EK och stöttade dem i sitt arbete med att ta fram affärsplaner. Precis som förra året kommer årets projekt avslutas med en redovisning på PWCs huvudkontor i Stockholm.

(EK18EK på besök hos PWC  vårterminen 19)

(Från vänster: Patrik Kull, Lärare företagsekonomi, Agneta Zelmin Ansvarig PWC Include, Peter Nyllinge VD PWC på besök hos Tumba Gymnasium)

Talmansbesök på Tumba gymnasium

Publicerat 29 januari 2020

Fredag 24/1 gjorde Talman Andreas Norlén tillsammans med landshövding Sven-Erik Österberg ett mycket uppskattat besök på Tumba gymnasium med anledning av demokratins hundraårsjubileum i Sverige. Efteråt fick eleverna chans att fika, mingla och fråga ut talmannen. Enligt sekretariatet var besöket på TG det bästa demokratibesöket under hela talmansturnén. Inte illa!

Stockholmdirekt har publicerat en artikel från besöket, där de passade på att intervjua några av förstaårseleverna om skolan och vad som är viktigt att tänka på inför gymnasievalet: https://www.stockholmdirekt.se/ettsthlm/gymnasievalet-du-tjanar-pa-att-kliva-ut-ur-trygghetszonen/reptaB!ZxUk@krBcjoSDgWcZbAgoQ/

Temadagen

Publicerat 20 januari 2020

För ettorna inleddes terminen med en mycket uppskattad tradition på Tumba gymnasium   Temadagen! Temadagen är en heldag fylld av roliga aktiviteter och god mat, och det är en fantastisk chans för våra ettor att lära känna elever på andra program. Dagen bjöd bland annat på: mänskliga pyramider, speeddejtning, heta stolen, tröjporträtt, poesipussel, disco, karaoke och sumobrottning.

VÄLJ TUMBA GYMNASIUM

Elever från TG lagade mat till Nobelbanketten

Publicerat 4 december 2019

För andra året i rad representerade elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet TG i köket på Stadshuset under Nobelbanketten.

Det är en fantastisk möjlighet för eleverna att nätverka och skaffa sig kontakter för livet. De får möjlighet att jobba sida vid sida med några utav Sveriges bästa kockar och i år är menyn signerad Sebastian Gibrand som tog silver i världens mest prestigefulla matlagningstävling Bocuse d’or.

Vi är väldigt stolta över Pontus Sabel RL18 & Nicholas Wright RL17 som genomförde dessa fyra långa dagar med bravur!

Utmanande caseövning med Massi advokatbyrå

Publicerat 4 december 2019

Igår förärades EK18JU med besök från Massi advokatbyrå än en gång. Denna gång fick eleverna gnugga sina geniknölar för att företräda åklagarsidan respektive den tilltalades sida i det spännande målet ”fyllebråk- skyldig eller oskyldig?”. Eleverna tog fram sina vassaste argument och övertygade till och med David Massi och Rebecka Halef  om att just deras version av vad som hade skett den där kvällen mellan ”hederliga Bengt”, ”kriminella Lena” och ”Arne alkis” var den korrekta.  Massi advokatbyrå tog sedan upp viktiga straffrättsliga principer såsom; åklagaren har bevisbördan, hellre fria än fälla och att något måste vara bevisat bortom allt rimligt tvivel.

Föreläsning med Advokatbyrån Massi