Hem

Tumba Gymnasium

TG:s ekonomielev Rebecca Zeito vinner första priset på UF galan!

Publicerat 22 februari 2019

Rebecca Zeito vinner första priset i tävlingen Årets Tjänst med sitt företag Fransarbybecca UF!

Rebecca är certifierad fransstylist och utför olika typer av fransförlängningar. Hon började redan med några behandlingar innan UF-året, men nu hinner hon knappt med alla bokningsförfrågningar.

Dessutom blev företaget StandwithHumanity UF nominerad för Årets Samhällsentreprenör och FimpaRätt UF för Årets Innovation. FreshKickz UF blev nominerad för topp 10 monter och Bahram Al-Kuheli var bland de topp 30 säljare i Stockholmsregionen.

Vi på Tumba Gymnasium är så stolta över vår unga drivna entreprenörer!

@fransarby_becca

@standwithhumanity.uf

@fimparattuf

@fresh_kickzuf

Talartävling på japanska

Publicerat 12 februari 2019


Den årliga talartävlingen i japanska på Stockholms universitet som anordnas tillsammans med japanska ambassaden och japanska föreningen avgjordes i helgen och som vanligt deltog TG med gott resultat. Grattis till Jacky ES16 som tog hem tredje pris i gymnasiekategorin med sitt intressanta tal om relationerna mellan Kina och Japan samt David HU16 som fick ett välförtjänt ”fighting prize” för sitt tal som jämförde ungdomars intresse för politik i Sverige respektive Japan. Stort tack också till övriga deltagare i HU16 för att ni representerar skolan på ett bra sätt!

Matematiksuccé för Natur- och Teknikklasserna åk18

Publicerat 30 januari 2019

3 riktigt skickliga lärare multiplicerat med 4 skickliga klasser = vad blir det? = historiskt höga resultat!

Sedan några år har TG.s lärare utvecklat ett särskilt undervisningskoncept för sina elever på Teknik- och Naturprogrammet i kurserna MA1c, MA2c och Fysik1. Det handlar om hög lärartäthet, i kombination av undervisning direkt anpassad till elevernas kunskapsnivå, ett arbete som ständigt förändras och utvecklas med målet att alla ska lyckas. Nu kom rena resultatchocken – aldrig förr har våra elever och lärare lyckats så väl. Noll underkända elever! Dessutom hela 86 elever som fick A, B eller C i betyg – det motsvarar 76,5 procent av alla elever. Men oavsett betyget har alla lyckats, eftersom eleverna läser Ma1c extra snabbt. Så oavsett vilket betyg man fick så har alla gjort en bragd som fixat sitt betyg på bara en termin.

Grattis alla ni 112 smarta elever – grattis skickliga lärare!

TG:s RL-elever ute på praktik

Publicerat 28 januari 2019

Här är Matilda från RL16 som praktiserar hos Head chef Arturo Granato på enstjärniga Club Gascon i London. Matilda trivs mycket bra i köket och Arturo är imponerad över hennes noggrannhet och intresse. Matilda får både förbereda mise en place och vara med under service! Grymt jobbat!

Här är Lovisa från RL16 som praktiserar hos Chef Julien Carlon på Cigalon i London. Restaurangen har tydlig Fransk prägel med smaker från Provence då Julien är född och uppvuxen i Marseille! Lovisa gör ett grymt bra jobb och är enligt Julien bättre än honom på språket!

 

Resa till Dubai

Publicerat 11 januari 2019

Under höstlovsveckan åkte eleverna som läser arabiska som moderna språk steg 4 och 5 på Tumba gymnasium till Dubai i Förenade Arabemiraten.

Eleverna fick delta i olika aktiviteter och besökte många vackra och intressanta platser. Bland annat så fick de besöka och uppleva världens högsta byggnad – Burj Khalifa, Underwater Zoo, Global Village, världens största fontänshow och en egyptisk afton. I kontrast till Dubais storstadsvimmel så spenderade eleverna en dag bland sanddynerna i Arabiska öknen som avslutades med en vacker solnedgång.

Nobelmiddagen 2018

Publicerat 17 december 2018

Vi vill tacka våra restaurang & livsmedelselever Matilda och Hilda för ett professionellt utfört arbete i stadshuset inför och under nobelmiddagen! Tjejerna har verkligen visat att Tumba Gymnasium och restaurang och livsmedelsprogrammet levererar när det verkligen gäller! Vi är mycket stolta över er och dom fina vitsorden från Tom, Daniel och Jimmie! #intresse #noggranhet #samarbete #snabbhet #envishet #tålamod #uthållighet

TG-elever gör julradio

Publicerat 14 december 2018

Elever på ES Radio och Ljud står i år för Radio Botkyrkas julkalender. 
Kalendern kommer att sändas vardagar 07.00, repris 16.00. Helger 8.55, repris 16.00 fram till julafton.

Julkalendern går att lyssna på HÄR.

Dessutom så fick eleverna, utöver en artikel, pryda förstasidan på tidningen Södra sidan. Artikeln går att läsa HÄR.

 

TG-elever läser ett år i Japan

Publicerat 13 december 2018

Nästa år är det hela tre elever som gör studieuppehåll  för att istället gå ett utbytesår i Japan. TG är glada för deras skull och ser fram emot att ta emot dem när de kommer tillbaka. Carl (HU17, i mitten) åker med organisationen YFU i vinter och har fått ett stipendium som täcker delar av kostnaderna. Han kommer att blogga om sina erfarenheter och vi återkommer med länk när det blir dags. Lisa (ES172, till vänster) reser med organisationen AFS i mars. Alina (ES171) reser först i höst och då med Explorius. Vi önskar dem alla lycka till. Kom tillbaka med nya erfarenheter och stora språkkunskaper!

Tumbas ekonomielever vinner prestigefyllda priser

Publicerat 10 december 2018

Oskar, Josef och Pontus (fr.h.) tog hem ett av kommunens tre priser för bästa affärsidé på 3.000 kr. Med Safe Key UF utvecklade eleverna ett stilrent fodral till bilnycklar med keyless-funktion, för att utesluta möjligheten för kriminella att kapa signalen från nyckeln. Stort grattis!

Georgios, Daniel och Mihael (fr. v.) deltog i The Good Talents idé-tävling 2018 och vann rubbet med det mest ärofyllda priset för unga entreprenörer. Förutom prissumman på imponerande 10.000 kr vann Infinity Clothing UF fyra coachnings-pass med Per Nordlander (Verdane Capital) som är en av grundarna till Nordnet och Avanza och sitter i styrelsen för Skandia.

Vi på Tumba Gymnasium är så stolta över våra drivna entreprenörer!

/Karina (UF-lärare)

Ekonomiprogrammet lanserar samarbete med företaget PWC

Publicerat 22 november 2018


Idag kickade eleverna i EK18EK igång ett treårigt samarbete med PWC som är marknadsledare i Sverige inom revision, skatte- och affärsrådgivning. PWC:s medarbetare kommer att coacha EK18EK under hela gymnasietiden. Eleverna får lösa olika företags-case från verkligheten och jobba med årsredovisningar. Redan år ett tävlar eleverna om 5000 kr för bästa case-lösning. Goda kontakter till näringslivet kommer att ge Tumbas elever en fördel på arbetsmarknaden när de går ut. Nu kör vi!

Karina Noske & Patrik Kull (lärare på ekonomiprogrammet)