Hem

Tumba Gymnasium

TG-elever lagar Nobelmiddagen

Publicerat 15 november 2018

 

Vi är stolta över att kunna berätta att Matilda Pylkkö i ÅK3 och Hilda Thomasson Dykert i ÅK2 på Restaurang och livsmedelsprogrammet ska vara med och laga Nobelmiddagen på stadshuset tillsammans med deras lärare Johan Larsson. Tjejerna har jobbat stenhårt i 3 långa dagar i Gyllene salens kök på stadshuset i helgen för att träna/förbereda sig inför detta. Detta är en fin merit att ha på sitt CV och en grym möjlighet till att skapa sig ett kontaktnät bland Sveriges främsta kockar!

Följ gärna deras resa på Instagram @restaurangnovisen

Advokatbyrån Massi på Tumba gymnasium

Publicerat 14 november 2018

Årskurs ett på Ekonomiprogrammet förärades i veckan av ett besök av Advokatbyrån Massi med målsägandebiträdet Rebecka Halef och advokaten David Massi. De talade om vad ett målsägandebiträde resp. advokat gör i sin yrkesutövning samt berättade anekdoter från spännande fall de har drivit  till rättegång. Ekettorna lyssnade med stor koncentration i över en timme och kom med många intressanta frågor. Vi från Tumba gymnasium vill tacka Advokatbyrån Massi för att de kom!

Elever och lärare på Hälsomässan

Publicerat 14 november 2018

Grattis till vinnarna i årets arkitekturtävling!

Publicerat 29 oktober 2018

Uppgiften var att gestalta en bostad – för hand och med digitala tekniker.

Eleverna tävlade i två genrer. Dels bedömdes modellerna och de digitala visualiseringarna. I år fick vi fyra vinnare!

Här ser ni årets vinnare Diego Monteza, William Norberg, Linnea Strid och Elias Kleimert i åk TE16A

TG-loppet 2018

Publicerat 12 oktober 2018

I fredags den 5 oktober ägde TG-loppet rum. Cirka 200 elever deltog och trots det tråkiga vädret så var stämningen på topp och prestationerna likaså.

Vinnaren på kill-sidan för andra året i rad, Viktor Zackrisson, satte nytt TG-rekord på den 3,7 km långa banan med kanontiden 12,47 och blev därmed den förste löparen under 13 minuter någonsin. Bland tjejerna var det jämt mellan flera skickliga löpare och slutligen vann Isabella Dieter på tiden 17:32.

De topp-10 snabbaste eleverna på Tumba gymnasium.

Stort tack till arrangörerna Ulf och Patrik, deltagarna och alla elever och lärare som ställde upp som funktionärer.

Föreläsning om högskoleprovet

Publicerat 13 september 2018

Onsdagen den 12/9 bjöd studievägledarna in till en intressant och givande föreläsning om högskoleprovet.

Tumba gymnasium skolval 2018

Publicerat 11 september 2018

Ett stort tack för det fantastiska engagemanget, 89 procents valdeltagande – det är en riktigt bra siffra. Jag vill också passa på att tacka samhällskunskapslärarna som ordnade fantastiska debatter som ni elever deltog i med gott engagemang. Och jag märkte att debatterna har fortsatt med liv och lust också utanför Tumbascenen. Skolvalet är nationellt och snart kan vi jämföra våra siffror med andra gymnasieskolors över hela Sverige. Förra skolvalet 2014 blev det ”rödgrön majoritet” på TG, denna gång har väljarsympatierna svängt över mot Allianspartierna. Och även här får SD en ökad roll som ”vågmåstare” precis som i riksdagsvalet. (Många klasser har ju långt över 90 procents valdeltagande – något vi måste få återkomma till.)

Japandagen 2018

Publicerat 8 september 2018

Traditionen med japanska gäster på HU fortsätter. En stor grupp studenter från Meiji-universitetet och TG:s humanister har diskuterat – och upplevt – kulturella likheter och skillnader mellan Japan och Sverige. HU16 berättade om studieresor till Japan och Bryssel och gästerna höll presentationer i biblioteket. Kalligrafi, origami, svenska och  japanska danser, kubb på fotbollsplanen och smakprov i Novisen var andra uppskattade inslag. Tack till professor Suzuki och våra japanska gäster samt alla härliga humanistelever – både nuvarande och tidigare på återbesök – som alltid visar stort engagemang i aktiviteterna. För att hedra 150-årsjubiléet av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige avslutades  dagen med föreläsningar av Dr Stefan Einhorn från Karolinska institutet och Dr Tateoka från Shizuoka University samt en unik SHIEN-workshop i biblioteket tillsammans med studenter från Tokai-universitetet. Se bildspelet!

Ministerbesök på Tumba gymnasium

Publicerat 23 augusti 2018

På måndagen 20/8 besökte Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, Tumba gymnasium. Hon talade om regeringens utbildningspolitik med fokus på lärarfrågor och avslutade med en frågestund.

Språkelever i Frankrike

Publicerat 6 juni 2018

Elever ur franska steg 3 och 4 har nu kommit hem från en vecka i södra Frankrike, där de gjort diverse studiebesök och tränat sin förståelse av det franska språket. Bl a besökte de ett gymnasium i Nice och träffade franska elever och fick därmed chans att jämföra TG med Lycée Masséna. De utforskade också en mängd platser på Franska Rivieran – bland annat Monaco/Monte Carlo, staden Menton och marknaden i Ventimiglia (Italien). Bergsklättring till den medeltida byn Eze och besök på ett parfymeri ingick också i programmet. Se bildspelet!