Vi firar en månad på TG

Publicerat 22 september 2017

I veckan blev ettorna på de nationella programmen överraskade med kalas. Anledningen var att det hade gått precis en månad sedan de började på skolan! Det firades med tårta, musik och tal.

Tack till Victoria och Rikard som stod för musikunderhållningen.

Restaurangelever utforskar naturliga råvaror

Publicerat 21 september 2017

Vecka 37 flyttade RL-programmet ut klassrummet i de Småländska skogarna! RL15 besökte #sjöborgen som är en gård där entreprenörerna Malin och Peter Comstedt lever självförsörjande med ett tydligt gastronomiskt fokus. Eleverna lagade, åt, diskuterade, reflekterade, sov, ja helt enkelt levde självförsörjande under 4 dagar! Råvaran stod i fokus och pratades, plockades, skördades, fiskades och lagades utifrån de förutsättningar som fanns. Givetvis över öppen eld i deras vedeldade utomhusrestaurang. Fokus på dagarna var vikten av råvarukännedom samt respekten för naturen och en hållbar utveckling. Tordagen avslutades med att eleverna skapade en meny utifrån de råvaror som fanns att tillgå. Det resulterade i 3 fantastiska rätter! Smålandsposten var även på plats och gjorde ett reportage om projektet! Länk: http://www.smp.se/alvesta/konsten-att-tillreda-sin-ravara/

Se alla foton här

Friluftsdag i Lida för alla elever i åk 2

Publicerat 14 september 2017

I veckan har alla elever i åk 2 haft en härlig dag på Lida Friluftsgård med vandring o brännboll! Det ingår i momentet friluftsliv i kursen Idrott o Hälsa 1.

HU ♥ Japan

Publicerat 8 september 2017

För åttonde året i rad har humanisterna firat japandagen första veckan i september. En stor grupp studenter från Meiji-universitetet och TG:s humanister pratade om allt mellan himmel och jord – framför allt kulturella likheter och skillnader mellan Japan och Sverige. HU15 berättade om sin japanresa och gästerna höll presentationer i biblioteket. Kalligrafi, origami, svenska och  japanska danser, kubb på fotbollsplanen, pepparkaksbak och japanska smakprov i Novisen var andra uppskattade inslag. Vi tackar professor Suzuki och våra japanska gäster samt alla härliga humanistelever – både nuvarande och tidigare på återbesök – som visade stort engagemang och vågade bjuda på sig själva. Se bildspelet! Tack också till David och Jenny i HU16 som sjunger och spelar till bilderna samt Sandra HU16 som bjöd på svensk folkmusik.

StockholmDirekt uppmärksammar Tumba gymnasiums elevers fina resultat

Publicerat 6 september 2017

I senast numret av lokaltidningen StockholmDirekt (f. d. Södra sidan) uppmärksammas den positiva utvecklingen som är tydlig bland de gymnasieeleverna i Botkyrka som tog studenten i år. Botkyrka kommun placerar sig nu över rikssnittet när det gäller antalet studenter som går ut med en fullständig examen. Mest dramatisk är höjningen bland Tumba gymnasiums elever där 85 procent av eleverna både på yrkesprogrammen och de studieförberedande programmen går vidare med högskolebehörighet eller med en färdig yrkesutbildning.

”– Man får gå långt tillbaka för att se de här siffrorna. Det är ett jättelyft, vi har verkligen väntat på det, säger Andreas Hammarstedt, biträdande rektor på Tumba gymnasium och ansvarig för yrkesprogrammen.”

Utdrag ur artikeln: Rekordmånga elever i Botkyrka klarar gymnasiet, Anna Sjögren,  StockholmDirekt 30/8 2017

Läs artikeln här

Upprop för T4

Publicerat 18 augusti 2017

Snart börjar läsåret för alla som valt att gå T4 och bli gymnsieingenjörerer.

Tid: Uppropet är kl. 13 måndag 28 augusti

Plats: i biblioteket

Välkomna!

Uppropstider för elever årskurs 2 och 3

Publicerat 15 augusti 2017

Vi ser fram emot att få välkomna alla elever i årskurs 2 och 3 tillbaka till ett nytt läsår.

Tid: Torsdag 24 augusti kl 13:00 är det upprop för alla klasser.

Plats: Du ser på informationsskärmarna i entrén i vilken sal din klass ska vara.

Välkommen!

Uppropstider för elever årskurs 1

Publicerat 9 augusti 2017

Vi ser fram emot att välkomna alla nya elever till Tumba gymnasium. Observera att uppropet för de nationella programmen är måndag 21 augusti och till Introduktionsprogrammen tisdag 22 augusti.

Plats: skolans bibliotek, till vänster om huvudentrén.

Uppropstider för de nationella programmen 21 augusti

09:00 Natur- och Teknikprogrammen

10:00 Estetiska – och Samhällsprogrammen

11:00 Ekonomi- Finek och Humanistiska programmen

13:00 Fordons- Restaurang och livsmedel- El och energiprogrammen

Uppropstid för Introduktionsprogrammen 22 augusti

Välkomna!

Eleverna från Scenisk gestaltning presenterar ”Fem scener”

Publicerat 2 juni 2017

Eleverna från kursen Scenisk gestaltning 1 (individuella valet) på Tumba gymnasium, 2016/17 presenterar föreställningen ”Fem scener”. Kursen avslutades med föreställningar på Tumba gymnasium och som grande finale en gästföreställning på Södra Latins gymnasium.

De fem scenerna:
Medea, av Euripides
Othello, av Shakespeare
Fadren, av Strindberg
Bernarda Albas hus, av Lorca
Yerma, av Lorca

Tack för ett fantastiskt läsår tillsammans!
Camilla Wretljung Alonso, teaterlärare

TE16A tog hem årets fotbollscup Åk 1

Publicerat 1 juni 2017

Efter att ha besegrat SA16SA i finalen stod till sist TE16A som segrare i årets fotbollscup för Åk 1. Lärarlaget kom på en hedrande bronsplats. I år var det rekordmånga lag som deltog – hela 14 klasser! För det proffsiga arrangemanget stod TGIF med hjälp av elever från Idrottsledarkursen. Det var en härlig stämning på plan och idrottslärarna vill tacka spelare, arrangörer och publik för en väl genomförd turnering.