Nytt spännande samarbete med Postmuseum

Publicerat 28 maj 2020

Tumba gymnasiums elever som går andra året på Estetprogrammet-Ljud har producerat ljudberättelser om byggnaden där Postmuseet huserat i 300 år, till jubileumsutställningen ”300 år”.

Postmuseum. Litografi av Ferdinand Tollin.

Eleverna har, förutom att jobba medvetet med rösten, fått göra ljudarkeologi. Fanns det skrivmaskiner på slutet av 1800-talet? Hur lät det i Gamla stan på 1700-talet? Eleverna hämtade ut bandspelare på skolan och sen har de spelat in sina röster i garderober eller under täcket hemma. Så inspelningen är anpassad efter de förutsättningar coronapandemin skapat. Postmuseet är mycket nöjda med elevernas berättelser.

Nu ska ljudeleverna skapa korta radioteaterpjäser utifrån texterna de läst in. De blir spännande, för de har inte tillgång till varken studio eller skådespelare, men de är kreativa.

Läs mer om utställningen ”300 år” och lyssna till elevernas ljudberättelser här: http://www.postmuseum.se/utstallning/300-ar/

Läs fler nyheter