Hem

Tumba Gymnasium

Na13 vann Midroc Math Challenge

Publicerat 19 maj 2015

Midroc_new

Dagen började med att vissa av företagets anställda med Vd:n förklarade hur Midroc arbetade och vad för projekt de arbetar med nu. Midroc har stora projekt i bland annat Kiruna och Indonesien. Efter detta delades vi in i två grupper för att visa oss runt i byggnaden, deras huvudkontor.

Efter lunch var det dags för tävlingen. De berättade vad tävlingen gick ut på vilket var följande: Man har en budget på 10.000 kronor för att bygga en robot. Roboten skulle programmeras så att den klarade av en speciell bana som hade ritats upp. Vi fick drygt tre timmar på oss att bygga och programmera roboten. Varje lag, som bestod av fyra personer, fick varsitt rum där vi kunde arbeta med uppgiften. Det lag vars robot klarade av banan längst vann. Om två robotar skulle hamna på samma plats hade det lag som använt minst pengar vinna.

Resultatet blev att Tumba Gymnasium som ställde upp med tre lag kammade hem första, andra och tredje platsen. Det vinnande laget får nu en resa till Kiruna där vi får besöka gruvan de arbetar i.

Sammanfattningsvis så var det en väldigt lärorik dag där vi fick känna på hur det var att vara ingenjör för en dag. Det var väldigt roligt att tävla mot varandra eftersom man verkligen kände av tävlingskänslan. Denna dag skulle vi rekommendera för alla som är intresserade av ingenjörsyrket. Så ta chansen om ni får den!

/Sarkis Na13

Läs fler nyheter