Hem

Tumba Gymnasium

Estetelever medverkar i utställning på Postmuseum

Publicerat 27 augusti 2019

Eleverna i årskurs tre på det estetiska programmet FILM/TV och LJUD har under våren 2019 haft ett samarbete med Postmuseum i Stockholm. De har filmat, gjort intervjuer och spelat in ljud till Postmuseums kommande utställning ”Älskade postnummer” som öppnar 27 september 2019. 

Utställningen handlar om postnumrets betydelse för hiphop-kulturen och de som intervjuades har alla koppling till just hiphop. Uppdraget för eleverna var att göra intervjuer, filma och spela in ljud till utställningen. Samarbetet inleddes av Julia Gunnirsdottir, utställningsproducent på Postmuseum.

– Jag fick höra talas om det goda samarbetet skolan haft med Polismuseet och tog kontakt med skolans lärare. Nu när jag sett dem in action är jag jätteimponerad av eleverna. Självgående, smarta och ansvarsfulla.

Film/TV-eleverna fick göra intervjuer om Hiphopens betydelse och intervjuade bland annat Andrea Dankić, som forskar kring Hip Hop och Malkolm Landreus, journalist på tidningen Kingsize Magazine.

– Det brukar jag vara som intervjuar andra, det är lite nervöst att själv bli intervjuad. Men jag brinner ju för hip hop och tycker att det är jätteroligt att få vara med och prata om dess betydelse i Sverige.

Det är många olika rappare som medverkar på utställningen, bland annat Ison Glascow från gruppen ”Ison och Fille”. Han delade vloggen https://www.youtube.com/watch?v=ZvrluegyQV8 som eleverna gjorde från inspelningen i ett inlägg på sin Facebook, vilket förstås ger en oerhörd cred till våra elever och deras arbete.

Nu finns teasers kring utställningen upp på Postmuseums webb  http://www.postmuseum.se/utstallning/alskade-postnummer/

PS: även Isons mamma har delat ett inlägg om Vloggen ;)

Läs fler nyheter