Hem

Tumba Gymnasium

Elever på EkJu fick inblick i en jurists vardag

Publicerat 17 november 2017

Torsdagen den 9/11 var det så  äntligen dags för en spännande föreläsning av Advokatbyrån Massi.  Juristerna David Massi och Rebecka Halef berättade ingående för ekonomijuridikeleverna om den intressanta men prövande vardagen för en försvarsadvokat och målsägandebiträde. En mycket minnesvärd tillställning tycker vi, lärare och elever på EkJu! Tack Advokatbyrån massi för att ni kom!

Tumba gymnasiums debattlag: Tumbaloss

Publicerat 16 november 2017

Klicka här.

TG har fått sitt första debattlag som representeras av Tarin, Marija, Max, Marcus från EK16JU och Dennis från EK16EK.

Tumbaloss kommer få möta tio andra skolor i tuffa debatter om samhällsfrågor.  För att förberedas inför detta har debattlaget under tre tillfällen fått workshops på Kulturhuset Stadsteatern. Den 25 november är det delfinal på Kulturhuset Stadsteatern och går  laget vidare är det grand final den 2 december. Det vore roligt om så många som möjligt kom och hejade på laget då det finns fina priser att vinna, exempelvis för bästa publik.

Se Tumbaloss film här.

Japanbesök på TG igen

Publicerat 10 november 2017

 

Internationella besök förgyller vardagen och denna vecka hade TG återigen möjlighet att ta emot japanska elever på skolan. Denna gång kom ett fyrtiotal elever från det privata gymnasiet RITSUMEIKAN KEISHO i  Hokkaido, Japan. De togs om hand av humanister som läser japanska samt individuella valet japanska steg 1 och  erbjöds både rundtur i skolan, lektionsbesök (olika moderna språk) och presentationer i biblioteket. Sedan blev det svenskt fika och frosseri i japanskt godis som gästerna bjöd på. Tack till Hisako och våra elever som ställer upp och är goda ambassadörer för TG!

Vi bjuder in till HÖSTKONSERT

Publicerat 2 november 2017

TG Musik och Botkyrka kulturskola presenterar:

HÖSTKONSERT

Elever från Tumba gymnasiums musikprogram spelar låtar av

Bob Marley, Bruno Mars, Stevie Wonder m.fl.

Tid: Tisdag 7 november kl 19:00

Plats: Tumbascenen, Utbildningsvägen 2

Entré 20 kr

(fri entré upp till 13 år i målsmans sällskap)

 

Välkomna!

Från marshmallows till Big bang – NV-dagen lämnade ingen oberörd

Publicerat 16 oktober 2017

Nyligen fick alla elever på NA programmet en heldag i naturvetenskapens tecken.

Här går Gustav igenom en demonstration av hur tryck förändrar vattnets kokpunkt. Eleverna lyssnade ihärdigt och blev fascinerade av hur vattnet började koka redan vid 20 grader då Gustav satte igång experimentet.

Fysikläraren Daniel visar vad som händer med en marshmallow när man pumpar ut all luft från en behållare. Förbryllade såg eleverna på då marshmallowbiten utvidgades och blev mycket större.

Här håller Gustav en föreläsning till samtliga naturvetare där Big Bang teorin förklarades och hur hela vårt universum är uppbyggt.  Ett stort tack till VFU-studenten Gustav!

Två stolta naturvetare som representerar TG.

Härlig stämning på årets TG-lopp

Publicerat 11 oktober 2017

I fredags ägde TG-loppet rum. Vädret var perfekt för snabba tider och stämningen på topp. Många var glada att vi återinfört den uppskattade traditionen att ha ett skollopp. Stort tack till arrangörerna Ulf och Patrik, vår fältare Gurra som var speaker, all personal och alla elever som ställde upp som funktionärer. Och till alla som sprang – grymt jobbat!

Snabbast på skolan. Här är de snabbaste eleverna på Tumba gymnasium tillsammans med skolmaskoten TG och Ulf, idrottslärare och arrangör av TG-loppet.

Vinnarna Alexandra Davidsson och Viktor Zackrisson med sina pokaler i hand.

 

 

Fler bilder och resultatlistan hittar du här.

Naturklass vann årets brännbollsturnering

Publicerat 9 oktober 2017

I strålande sol avgjordes finalen i årets Brännbollsturnering i åk 2 mellan Finek16 och NA16A. Efter väl genomförd och mycket jämn match stod till slut NA16A som segrare. Stort GRATTIS!

 

HU16 på föreläsning på Södertörns högskola

Publicerat 3 oktober 2017

Vi är glada att kunna inleda ett samarbete mellan HU på TG och Europaprogrammet på Södertörns högskola. Under läsåret kommer HU16 att delta i ett antal föreläsningar på Europaprogrammets basår samt för- och efterarbeta innehållet i föreläsningarna i kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Temat för första föreläsningen den 2 oktober var reformationen och absolutismen. Ett bra sätt för våra elever att ta ytterligare ett steg mot högskolestudier!

TG på Bokmässan 2017

Publicerat 27 september 2017

Imorgon börjar Bokmässan i Göteborg. I mässprogrammet hittar ni Tumba gymnasiums rektor Alf Solander som är aktuell med sin bok Konsten att leda en skola – att göra det omöjliga. Han kommer att prata om boken som bottnar de erfarenheter han fått under sina 10 år som skolledare.

Lina Berglund som är bibliotekarie på skolan medverkar också i årets Bokmässa. Hon möter Sofia Malmberg författare till boken Skolbiblioteket som pedagogisk investering i ett samtal utifrån boken på Litteraturscenen under fredagen.

TE15 Samhällsbyggande & Miljö ställer ut sina slutprojekt i biblioteket

Publicerat 26 september 2017

Just nu! och fram till 7 oktober ställer eleverna i TE15 Samhällsbyggnad ut sina modeller av klimatsmarta bostadshus tänkta att kunna byggas i Riksten, Botkyrka. Du kan komma till biblioteket och rösta på ditt favoritförslag så länge som utställningen pågår.

Välkommen!