VÄLJ TUMBA GYMNASIUM

Publicerat 21 november 2019

Välkommen till Öppet hus på Tumba gymnasium onsdagen den 27 november

kl 18:00-20:00

Möt eleverna, möt lärarna, se lokalerna, träffa rektorn och

STÄLL FRÅGORNA!!!

HU-elever tävlar i översättning

Publicerat 21 november 2019

Fyra elever i HU18 representerar idag TG i den europeiska översättningstävlingen Juvenes Translatores. Tävlingen äger rum samma klockslag i hela EU och deltagarna har två timmar på sig att översätta en text från valfritt EU-språk till ett annat. Våra elever använder sig av språken spanska, finska, polska, engelska och svenska förstås. Ordböcker i pappersform är tillåtna hjälpmedel men inte internet. Översättning handlar inte bara om att förstå innehållet utan också om att hitta rätt stilnivå och verkligen få fram budskapet i texten. Vi håller tummarna och är – som vanligt – stolta över er!

Humanistdagen på Södertörns högskola

Publicerat 27 oktober 2019

På Södertörns högskolas Humanistdag får gymnasielever möjlighet att lyssna på populärvetenskapliga kortföreläsningar inom många intressanta ämnen, t ex marinarkeologi, religionsvetenskap, idéhistoria och medie- och kommunikationsvetenskap. Åk 3 på HU brukar alltid åka dit för det är viktigt att få en uppfattning om vad som (kanske?) väntar och det är skönt att se att det finns många vägar öppna oavsett vilket program och vilken inriktning man har läst på gymnasiet. Dagen avslutas med att studenter berättar om hur det är läsa på högskolan och om de olika program som finns där. Snart är det dags för nästa steg efter TG!

Tidigare TG-elev vann filmpris

Publicerat 14 oktober 2019

Vi är stolta över att meddela att Tumba gymnasiums gamla bildelev Jacky Coh, studenten 2019,  vann priset för bästa originalmusik i årets ”StockMotion Filmfestival” med sin animering och sitt gymnasiearbete ”The Classic Thief”.

TG-elever i tidningen

Publicerat 2 oktober 2019

Tumbas estetelever i årskurs tre på FILM/TV och LJUD medverkar i  den aktuella utställningen Älskade postnummer på Postmuseum. Nu uppmärksammas deras deltagande i lokaltidningen.

Artikeln går att läsa här: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/botkyrkaelever-tar-plats-i-ny-hiphop-utstallning/repsiD!Jnokjp51@vEctehlYtxgdA/

Personalens hälsodag på Lida

Publicerat 27 september 2019

Onsdag den 25/9 spenderade Tumba gymnasiums personal en trevlig eftermiddag på Lida. Där kunde de välja mellan minigolf, svampplockning, promenad, poweryoga och andra aktiviteter.
Stort tack till hälsogruppen!

ANSÖKAN TILL TG NIU HANDBOLL 2020 ÖPPNAR NU

Publicerat 10 september 2019

NU ÄR ANSÖKAN TILL TG NIU HANDBOLL ÖPPEN PÅ FÖRBUNDETS HEMSIDA
FÖLJ DENNA LÄNK KLICKA HÄR

Japandagen på HU firar 10-årsjubileum

Publicerat 8 september 2019

Japandagen 2019

För tionde året i rad har HU på TG haft besök av universitetsstudenter från Tokyo. Våra trettio japanska gäster bjöds på tårta i biblioteket, där de också höll presentationer om bl a japanskt ungdomsspråk och gymnasieliv. Det var också ett utmärkt tillfälle för våra ettor att lära känna tvåor och treor och HU17  inspirerade med fina redovisningar av förra årets studieresor till Bryssel och Japan. Eftermiddagen fylldes med kalligrafi, origami, dans, smakprov i Novisen, kubb och så en massa japanska och engelska. Vi hälsar Meiji-universitetet välkomna tillbaka nästa år och tackar alla inblandade för en fin dag!

Äntligen skola igen! Vill du också börja på TG?

Publicerat 28 augusti 2019

Det är många som ringer till våra studie- och yrkesvägledare och frågar om plats på TG. Tyvärr måste vi ju säga nej till de flesta eftersom våra klasser är fulla och vi följer reservlistorna fram till och med den 15 september. Men visst kan vi ha enstaka platser, så det kan löna sig att skicka ett mejl till någon av våra tre duktiga SYV-ar och fråga. Du hittar deras mejladresser och kan se vilka program de ansvarar för genom att gå in på Kontakt här på denna hemsida. Är du intresserad av språk kan det finnas plats på Humanistiska programmet, gillar du matlagning och all den kunskap som gäller denna ädla konst kan det finnas platser på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Som sagt, skicka ett mail och fråga oavsett vilket program det gäller. Du kanske har tur. Om vi får vakanser (lediga platser) efter den 15 september blir betygen avgörande om fler söker den lediga platsen.