Upprop för T4

18 augusti 2017

Snart börjar läsåret för alla som valt att gå T4 och bli gymnsieingenjörerer.

Tid: Uppropet är kl. 13 måndag 28 augusti

Plats: i biblioteket

Välkomna!

Uppropstider för elever årskurs 2 och 3

15 augusti 2017

Vi ser fram emot att få välkomna alla elever i årskurs 2 och 3 tillbaka till ett nytt läsår.

Tid: Torsdag 24 augusti kl 13:00 är det upprop för alla klasser.

Plats: Du ser på informationsskärmarna i entrén i vilken sal din klass ska vara.

Välkommen!

Uppropstider för elever årskurs 1

9 augusti 2017

Vi ser fram emot att välkomna alla nya elever till Tumba gymnasium. Observera att uppropet för de nationella programmen är måndag 21 augusti och till Introduktionsprogrammen tisdag 22 augusti.

Plats: skolans bibliotek, till vänster om huvudentrén.

Uppropstider för de nationella programmen 21 augusti

09:00 Natur- och Teknikprogrammen

10:00 Estetiska – och Samhällsprogrammen

11:00 Ekonomi- Finek och Humanistiska programmen

13:00 Fordons- Restaurang och livsmedel- El och energiprogrammen

Uppropstid för Introduktionsprogrammen 22 augusti

Välkomna!

Eleverna från Scenisk gestaltning presenterar ”Fem scener”

2 juni 2017

Eleverna från kursen Scenisk gestaltning 1 (individuella valet) på Tumba gymnasium, 2016/17 presenterar föreställningen ”Fem scener”. Kursen avslutades med föreställningar på Tumba gymnasium och som grande finale en gästföreställning på Södra Latins gymnasium.

De fem scenerna:
Medea, av Euripides
Othello, av Shakespeare
Fadren, av Strindberg
Bernarda Albas hus, av Lorca
Yerma, av Lorca

Tack för ett fantastiskt läsår tillsammans!
Camilla Wretljung Alonso, teaterlärare

TE16A tog hem årets fotbollscup Åk 1

1 juni 2017

Efter att ha besegrat SA16SA i finalen stod till sist TE16A som segrare i årets fotbollscup för Åk 1. Lärarlaget kom på en hedrande bronsplats. I år var det rekordmånga lag som deltog – hela 14 klasser! För det proffsiga arrangemanget stod TGIF med hjälp av elever från Idrottsledarkursen. Det var en härlig stämning på plan och idrottslärarna vill tacka spelare, arrangörer och publik för en väl genomförd turnering.

Föredömlig avslutning på kursen Idrottsledarskap

30 maj 2017

Igår avslutades kursen Idrottsledarskap (100 poäng), som kan väljas som individuellt val inom Idrott och hälsa på Tumba gymnasium. Eleverna fick själva planera, organisera och genomföra en friluftsdag med 75 sexåringar från Tunaskolan. Solen sken, barnen var glada och ledarna ett föredöme för Tumba gymnasium. Avslutningen på kursen hade inte kunnat bli bättre.

Idrottsledarskap 100 poäng

Du får bland annat prova på att leda barngrupper i olika idrotter. Mycket praktik men även teori om pedagogiskt ledarskap ingår. Föreningskunskap och samarbete med TGIF ingår också. Kursen ger bra meriter inför yrkesliv och olika ledarskapsuppdrag.

Teknikelever anordnade eget LAN

29 maj 2017

I helgen anordnande eleverna på teknikprogrammet ett fyradagars LAN (Local Area Network) på Tumba gymnasium. Eleverna hade själva byggt en spelserver på dator- och nätverksteknikkursen, som nu kom till användning. Dessutom drog de kablar, fixade switchar och gjorde alla inställningar som krävs för att genomföra ett LAN. Sammanlagt deltog  30-40 elever från teknikprogrammets alla årskurser; 1-4. På programmet stod bland annat en turnering i Counter Strike mellan ettorna och tvåorna – som tvåorna vann. Matcherna live-streamades via Twitch (en populär videoplattform och community för gamers).

Genom att låta teknikeleverna anordna LAN tar Tumba gymnasium tillvara på elevernas kompetens samtidigt som eleverna får omsätta ett stort intresse i praktisk handling. LAN-helgen är ett populärt inslag i undervisningen på teknikprogrammet och hålls en gång per termin.

Vill du söka T4 på Tumba gymnasium till hösten?

23 maj 2017

Viktig information till dig som vill läsa T4 (fjärde tekniskt år som ger gymnasieingenjörsexamen) på Tumba gymnasium i höst. Mejla programansvarig marcus.weiderstal@botkyrka.se så skickar han över ansökningsblanketten. Marcus svarar också gärna på eventuella frågor om utbildningen. (Det går för tillfället inte att ansöka till T4 via gymnasieantagningen.)

Medaljregnet fortsätter!

23 maj 2017

Det blev guld för Tumba gymnasiums handbollstjejer i årets Gymnasie-SM i Jönköping som gick av stapeln 21-22 maj. Och inte mot vilka som helst utan i finalen besegrades Rikshandbollsgymnasiet Katrinelund med 16-11. Utöver guldet kom TG NIU Handboll (totalt fyra ledare och 28 spelare) tillbaka från Jönköping med fina placeringar i bagaget: Åk 2-3 herrar kom på plats 4-6 och pojkar åk 1 kom 7:a.

Ledarna på NIU Handboll vill tacka eleverna för en trevlig resa, som präglades av fina prestationer och elevernas goda uppförande – på och utanför banan.

Läs mer på svenskalag.se

Teknikettorna demonstrerade sina slutprojekt

19 maj 2017

I förmiddags hade teknikprogrammet vernissage i skolans entréhall. Där visade teknikettorna upp sina slutprojekt årskurs 1 inom data, design och arkitektur. Samtliga hade fått i uppgift att skapa eller vidareutveckla en produkt och sedan marknadsföra den i ett mäss-sammanhang. Eleverna hade tagit fram många smarta lösningar, däribland en som ska minska köerna i kafeterian.

Uppdrag: minska köerna i kafeterian.