Tumba firar nya framgångar i gymnasiesöket

Publicerat 12 mars 2019

1200 semlor delades ut som en happening när lektionerna avbröts i torsdags för att fira TG:s fantastiska söksiffror. Totalt ökar TG från 650 förstahandssökande 2018 till 699 detta år. Dessutom är vi nu en av de skolor i länet som inte bara ligger i topplistan när det gäller antalet sökande, utan också förstahandssökande per ledig plats. Så här ser det gällande förstahandssökande per plats för fyra av de skolor som har flest sökande  i Stockholms län (av totalt ca 200 gymnasieskolor).

Anna Whitlocks gymnasium    1,62 per plats
Tumba gymnasium                       1,60 per plats
Tibble gymnasium                        1,30 per plats
Nacka gymnasium                        1,10 per plats

Tack alla elever, och all personal, som varje dag ser till att göra TG till en lite bättre skola.

Alf Solander, rektor

Regionfinal i Språkolympiaden

Publicerat 9 mars 2019

Även i år har TG gått vidare till regionfinalen i engelska i Språkolympiaden. Tack vare sina fina resultat i kvalomgången har Johan HU17 och Rasmus NA17A precis representerat skolan på Kungsholmens gymnasium. Vi är stolta – både över dem och alla er andra som deltagit och sett till att TG gick vidare från kvalet!

Musiktreornas slutkonsert

Publicerat 7 mars 2019

TG:s ekonomielev Rebecca Zeito vinner första priset på UF galan!

Publicerat 22 februari 2019

Rebecca Zeito vinner första priset i tävlingen Årets Tjänst med sitt företag Fransarbybecca UF!

Rebecca är certifierad fransstylist och utför olika typer av fransförlängningar. Hon började redan med några behandlingar innan UF-året, men nu hinner hon knappt med alla bokningsförfrågningar.

Dessutom blev företaget StandwithHumanity UF nominerad för Årets Samhällsentreprenör och FimpaRätt UF för Årets Innovation. FreshKickz UF blev nominerad för topp 10 monter och Bahram Al-Kuheli var bland de topp 30 säljare i Stockholmsregionen.

Vi på Tumba Gymnasium är så stolta över vår unga drivna entreprenörer!

@fransarby_becca

@standwithhumanity.uf

@fimparattuf

@fresh_kickzuf

Talartävling på japanska

Publicerat 12 februari 2019

Den årliga talartävlingen i japanska på Stockholms universitet som anordnas tillsammans med japanska ambassaden och japanska föreningen avgjordes i helgen och som vanligt deltog TG med gott resultat. Grattis till Jacky ES16 som tog hem tredje pris i gymnasiekategorin med sitt intressanta tal om relationerna mellan Kina och Japan samt David HU16 som fick ett välförtjänt ”fighting prize” för sitt tal som jämförde ungdomars intresse för politik i Sverige respektive Japan. Stort tack också till övriga deltagare i HU16 för att ni representerar skolan på ett bra sätt!

Matematiksuccé för Natur- och Teknikklasserna åk18

Publicerat 30 januari 2019

3 riktigt skickliga lärare multiplicerat med 4 skickliga klasser = vad blir det? = historiskt höga resultat!

Sedan några år har TG.s lärare utvecklat ett särskilt undervisningskoncept för sina elever på Teknik- och Naturprogrammet i kurserna MA1c, MA2c och Fysik1. Det handlar om hög lärartäthet, i kombination av undervisning direkt anpassad till elevernas kunskapsnivå, ett arbete som ständigt förändras och utvecklas med målet att alla ska lyckas. Nu kom rena resultatchocken – aldrig förr har våra elever och lärare lyckats så väl. Noll underkända elever! Dessutom hela 86 elever som fick A, B eller C i betyg – det motsvarar 76,5 procent av alla elever. Men oavsett betyget har alla lyckats, eftersom eleverna läser Ma1c extra snabbt. Så oavsett vilket betyg man fick så har alla gjort en bragd som fixat sitt betyg på bara en termin.

Grattis alla ni 112 smarta elever – grattis skickliga lärare!

TG:s RL-elever ute på praktik

Publicerat 28 januari 2019

Här är Matilda från RL16 som praktiserar hos Head chef Arturo Granato på enstjärniga Club Gascon i London. Matilda trivs mycket bra i köket och Arturo är imponerad över hennes noggrannhet och intresse. Matilda får både förbereda mise en place och vara med under service! Grymt jobbat!

Här är Lovisa från RL16 som praktiserar hos Chef Julien Carlon på Cigalon i London. Restaurangen har tydlig Fransk prägel med smaker från Provence då Julien är född och uppvuxen i Marseille! Lovisa gör ett grymt bra jobb och är enligt Julien bättre än honom på språket!

Resa till Dubai

Publicerat 11 januari 2019

Under höstlovsveckan åkte eleverna som läser arabiska som moderna språk steg 4 och 5 på Tumba gymnasium till Dubai i Förenade Arabemiraten.

Eleverna fick delta i olika aktiviteter och besökte många vackra och intressanta platser. Bland annat så fick de besöka och uppleva världens högsta byggnad – Burj Khalifa, Underwater Zoo, Global Village, världens största fontänshow och en egyptisk afton. I kontrast till Dubais storstadsvimmel så spenderade eleverna en dag bland sanddynerna i Arabiska öknen som avslutades med en vacker solnedgång.

Nobelmiddagen 2018

Publicerat 17 december 2018

Vi vill tacka våra restaurang & livsmedelselever Matilda och Hilda för ett professionellt utfört arbete i stadshuset inför och under nobelmiddagen! Tjejerna har verkligen visat att Tumba Gymnasium och restaurang och livsmedelsprogrammet levererar när det verkligen gäller! Vi är mycket stolta över er och dom fina vitsorden från Tom, Daniel och Jimmie! #intresse #noggranhet #samarbete #snabbhet #envishet #tålamod #uthållighet

TG-elever gör julradio

Publicerat 14 december 2018

Elever på ES Radio och Ljud står i år för Radio Botkyrkas julkalender.
Kalendern kommer att sändas vardagar 07.00, repris 16.00. Helger 8.55, repris 16.00 fram till julafton.

Julkalendern går att lyssna på HÄR.

Dessutom så fick eleverna, utöver en artikel, pryda förstasidan på tidningen Södra sidan. Artikeln går att läsa HÄR.