Öppet hus onsdagen den 5 februari kl 18-20

Publicerat 20 januari 2020

Vårt första Öppna hus blev en succé. Nästa chans blir onsdagen den 5 februari – Välkomna allesammans!

kl 18:00-20:00

Möt eleverna, möt lärarna, se lokalerna, träffa rektorn och

STÄLL FRÅGORNA!!!

Temadagen

Publicerat 20 januari 2020

För ettorna inleddes terminen med en mycket uppskattad tradition på Tumba gymnasium   Temadagen! Temadagen är en heldag fylld av roliga aktiviteter och god mat, och det är en fantastisk chans för våra ettor att lära känna elever på andra program. Dagen bjöd bland annat på: mänskliga pyramider, speeddejtning, heta stolen, tröjporträtt, poesipussel, disco, karaoke och sumobrottning.

VÄLJ TUMBA GYMNASIUM

Elever från TG lagde mat till Nobelbanketten

Publicerat 4 december 2019

För andra året i rad representerade elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet TG i köket på Stadshuset under Nobelbanketten.

Det är en fantastisk möjlighet för eleverna att nätverka och skaffa sig kontakter för livet. De får möjlighet att jobba sida vid sida med några utav Sveriges bästa kockar och i år är menyn signerad Sebastian Gibrand som tog silver i världens mest prestigefulla matlagningstävling Bocuse d’or.

Vi är väldigt stolta över Pontus Sabel RL18 & Nicholas Wright RL17 som genomförde dessa fyra långa dagar med bravur!

Utmanande caseövning med Massi advokatbyrå

Publicerat 4 december 2019

Igår förärades EK18JU med besök från Massi advokatbyrå än en gång. Denna gång fick eleverna gnugga sina geniknölar för att företräda åklagarsidan respektive den tilltalades sida i det spännande målet ”fyllebråk- skyldig eller oskyldig?”. Eleverna tog fram sina vassaste argument och övertygade till och med David Massi och Rebecka Halef  om att just deras version av vad som hade skett den där kvällen mellan ”hederliga Bengt”, ”kriminella Lena” och ”Arne alkis” var den korrekta.  Massi advokatbyrå tog sedan upp viktiga straffrättsliga principer såsom; åklagaren har bevisbördan, hellre fria än fälla och att något måste vara bevisat bortom allt rimligt tvivel.

Föreläsning med Advokatbyrån Massi

Pepparkakshustävling på IM

Publicerat 4 december 2019

I den traditionsenliga pepparkakshustävlingen på IM gästades IM19 av RL19. Eleverna fick varsitt kit med pepparkakshus att montera inklusive kristyr, papper, godis, pepparkakor, glitter m.m. Eleverna bjöds även på pepparkakor, julmust och lugn julmusik. Det avslutades med att en jury korade tre vinnare: : Reda Chamil från IM19A på förstaplats, Madelene Nordén och Meja Edin från RL19 på andraplats och resterande deltagare fick dela på en välförtjänt tredjeplats.

Alla kan DANSA!

Publicerat 3 december 2019

I veckan genomförde våra elever i åk 2 våra traditionsenliga Dansdagar som ingår i kursen Idrott o Hälsa 1.

Eleverna fick testa flera olika rytmer och danser under duktiga instruktörers ledning.

Vals och Bugg varvades med Zumba och Streetdance.

Närvaron var i stort sett 100% och vi möttes av många glada miner och nöjda elever.

Stort TACK

Idrottslärarna

HU-elever tävlar i översättning

Publicerat 21 november 2019

Fyra elever i HU18 representerar idag TG i den europeiska översättningstävlingen Juvenes Translatores. Tävlingen äger rum samma klockslag i hela EU och deltagarna har två timmar på sig att översätta en text från valfritt EU-språk till ett annat. Våra elever använder sig av språken spanska, finska, polska, engelska och svenska förstås. Ordböcker i pappersform är tillåtna hjälpmedel men inte internet. Översättning handlar inte bara om att förstå innehållet utan också om att hitta rätt stilnivå och verkligen få fram budskapet i texten. Vi håller tummarna och är – som vanligt – stolta över er!

Humanistdagen på Södertörns högskola

Publicerat 27 oktober 2019

På Södertörns högskolas Humanistdag får gymnasielever möjlighet att lyssna på populärvetenskapliga kortföreläsningar inom många intressanta ämnen, t ex marinarkeologi, religionsvetenskap, idéhistoria och medie- och kommunikationsvetenskap. Åk 3 på HU brukar alltid åka dit för det är viktigt att få en uppfattning om vad som (kanske?) väntar och det är skönt att se att det finns många vägar öppna oavsett vilket program och vilken inriktning man har läst på gymnasiet. Dagen avslutas med att studenter berättar om hur det är läsa på högskolan och om de olika program som finns där. Snart är det dags för nästa steg efter TG!

Tidigare TG-elev vann filmpris

Publicerat 14 oktober 2019

Vi är stolta över att meddela att Tumba gymnasiums gamla bildelev Jacky Coh, studenten 2019,  vann priset för bästa originalmusik i årets ”StockMotion Filmfestival” med sin animering och sitt gymnasiearbete ”The Classic Thief”.