Hem

Tumba Gymnasium

Öppet hus onsdagen den 27 november kl 18-20

Publicerat 28 oktober 2019

Välkommen till Öppet hus på Tumba gymnasium onsdagen den 27 november

kl 18:00-20:00

Möt eleverna, möt lärarna, se lokalerna, träffa rektorn och

STÄLL FRÅGORNA!!!

Humanistdagen på Södertörns högskola

Publicerat 27 oktober 2019

På Södertörns högskolas Humanistdag får gymnasielever möjlighet att lyssna på populärvetenskapliga kortföreläsningar inom många intressanta ämnen, t ex marinarkeologi, religionsvetenskap, idéhistoria och medie- och kommunikationsvetenskap. Åk 3 på HU brukar alltid åka dit för det är viktigt att få en uppfattning om vad som (kanske?) väntar och det är skönt att se att det finns många vägar öppna oavsett vilket program och vilken inriktning man har läst på gymnasiet. Dagen avslutas med att studenter berättar om hur det är läsa på högskolan och om de olika program som finns där. Snart är det dags för nästa steg efter TG!

 

Tidigare TG-elev vann filmpris

Publicerat 14 oktober 2019

Vi är stolta över att meddela att Tumba gymnasiums gamla bildelev Jacky Coh, studenten 2019,  vann priset för bästa originalmusik i årets ”StockMotion Filmfestival” med sin animering och sitt gymnasiearbete ”The Classic Thief”.

TG-elever i tidningen

Publicerat 2 oktober 2019

Tumbas estetelever i årskurs tre på FILM/TV och LJUD medverkar i  den aktuella utställningen Älskade postnummer på Postmuseum. Nu uppmärksammas deras deltagande i lokaltidningen.

Artikeln går att läsa här: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/botkyrkaelever-tar-plats-i-ny-hiphop-utstallning/repsiD!Jnokjp51@vEctehlYtxgdA/

Personalens hälsodag på Lida

Publicerat 27 september 2019

Onsdag den 25/9 spenderade Tumba gymnasiums personal en trevlig eftermiddag på Lida. Där kunde de välja mellan minigolf, svampplockning, promenad, poweryoga och andra aktiviteter.
Stort tack till hälsogruppen!

ANSÖKAN TILL TG NIU HANDBOLL 2020 ÖPPNAR NU

Publicerat 10 september 2019

NU ÄR ANSÖKAN TILL TG NIU HANDBOLL ÖPPEN PÅ FÖRBUNDETS HEMSIDA
FÖLJ DENNA LÄNK KLICKA HÄR

Japandagen på HU firar 10-årsjubileum

Publicerat 8 september 2019

Japandagen 2019

För tionde året i rad har HU på TG haft besök av universitetsstudenter från Tokyo. Våra trettio japanska gäster bjöds på tårta i biblioteket, där de också höll presentationer om bl a japanskt ungdomsspråk och gymnasieliv. Det var också ett utmärkt tillfälle för våra ettor att lära känna tvåor och treor och HU17  inspirerade med fina redovisningar av förra årets studieresor till Bryssel och Japan. Eftermiddagen fylldes med kalligrafi, origami, dans, smakprov i Novisen, kubb och så en massa japanska och engelska. Vi hälsar Meiji-universitetet välkomna tillbaka nästa år och tackar alla inblandade för en fin dag!

Äntligen skola igen! Vill du också börja på TG?

Publicerat 28 augusti 2019

Det är många som ringer till våra studie- och yrkesvägledare och frågar om plats på TG. Tyvärr måste vi ju säga nej till de flesta eftersom våra klasser är fulla och vi följer reservlistorna fram till och med den 15 september. Men visst kan vi ha enstaka platser, så det kan löna sig att skicka ett mejl till någon av våra tre duktiga SYV-ar och fråga. Du hittar deras mejladresser och kan se vilka program de ansvarar för genom att gå in på Kontakt här på denna hemsida. Är du intresserad av språk kan det finnas plats på Humanistiska programmet, gillar du matlagning och all den kunskap som gäller denna ädla konst kan det finnas platser på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Som sagt, skicka ett mail och fråga oavsett vilket program det gäller. Du kanske har tur. Om vi får vakanser (lediga platser) efter den 15 september blir betygen avgörande om fler söker den lediga platsen.

 

Estetelever medverkar i utställning på Postmuseum

Publicerat 27 augusti 2019

Eleverna i årskurs tre på det estetiska programmet FILM/TV och LJUD har under våren 2019 haft ett samarbete med Postmuseum i Stockholm. De har filmat, gjort intervjuer och spelat in ljud till Postmuseums kommande utställning ”Älskade postnummer” som öppnar 27 september 2019. 

Utställningen handlar om postnumrets betydelse för hiphop-kulturen och de som intervjuades har alla koppling till just hiphop. Uppdraget för eleverna var att göra intervjuer, filma och spela in ljud till utställningen. Samarbetet inleddes av Julia Gunnirsdottir, utställningsproducent på Postmuseum.

– Jag fick höra talas om det goda samarbetet skolan haft med Polismuseet och tog kontakt med skolans lärare. Nu när jag sett dem in action är jag jätteimponerad av eleverna. Självgående, smarta och ansvarsfulla.

Film/TV-eleverna fick göra intervjuer om Hiphopens betydelse och intervjuade bland annat Andrea Dankić, som forskar kring Hip Hop och Malkolm Landreus, journalist på tidningen Kingsize Magazine.

– Det brukar jag vara som intervjuar andra, det är lite nervöst att själv bli intervjuad. Men jag brinner ju för hip hop och tycker att det är jätteroligt att få vara med och prata om dess betydelse i Sverige.

Det är många olika rappare som medverkar på utställningen, bland annat Ison Glascow från gruppen ”Ison och Fille”. Han delade vloggen https://www.youtube.com/watch?v=ZvrluegyQV8 som eleverna gjorde från inspelningen i ett inlägg på sin Facebook, vilket förstås ger en oerhörd cred till våra elever och deras arbete.

Nu finns teasers kring utställningen upp på Postmuseums webb  http://www.postmuseum.se/utstallning/alskade-postnummer/

PS: även Isons mamma har delat ett inlägg om Vloggen ;)

Uppropstider för elever årskurs 1, samt åk 2-3 och Teknik 4

Publicerat 6 augusti 2019

Vi välkomnar alla våra elever till Tumba gymnasium.

Observera att vi har olika uppropstider beroende på programval och årskurs, gäller även IM och T4.

Upprop för elever i åk 1 till de nationella programmen är måndag 19 augusti och till Introduktionsprogrammen tisdag 20 augusti.

Plats: gymnasiebiblioteket, till vänster om huvudentrén.

 

Uppropstider för de nationella programmen årskurs 1 måndagen den 19 augusti 

08:30 Natur- och Teknikprogrammen

09:30 Estetiska – och Samhällsprogrammen

10:30 Ekonomi- Finek och Humanistiska programmen

11:30 Fordons- Restaurang och livsmedel- El och energiprogrammen

 

Uppropstid för Introduktionsprogrammen tisdagen den 20 augusti

14:00

 

Uppropstid för årskurs 2-3 torsdagen den 22 augusti

13:00

Plats: Du ser på informationsskärmarna i entrén i vilken sal din klass ska vara.

 

Uppropstid för Teknik 4 måndagen den 26 augusti

14:00

 

Välkomna!