Hem

Tumba Gymnasium

Resa till Dubai

Publicerat 11 januari 2019

Under höstlovsveckan åkte eleverna som läser arabiska som moderna språk steg 4 och 5 på Tumba gymnasium till Dubai i Förenade Arabemiraten.

Eleverna fick delta i olika aktiviteter och besökte många vackra och intressanta platser. Bland annat så fick de besöka och uppleva världens högsta byggnad – Burj Khalifa, Underwater Zoo, Global Village, världens största fontänshow och en egyptisk afton. I kontrast till Dubais storstadsvimmel så spenderade eleverna en dag bland sanddynerna i Arabiska öknen som avslutades med en vacker solnedgång.

Nobelmiddagen 2018

Publicerat 17 december 2018

Vi vill tacka våra restaurang & livsmedelselever Matilda och Hilda för ett professionellt utfört arbete i stadshuset inför och under nobelmiddagen! Tjejerna har verkligen visat att Tumba Gymnasium och restaurang och livsmedelsprogrammet levererar när det verkligen gäller! Vi är mycket stolta över er och dom fina vitsorden från Tom, Daniel och Jimmie! #intresse #noggranhet #samarbete #snabbhet #envishet #tålamod #uthållighet

TG-elever gör julradio

Publicerat 14 december 2018

Elever på ES Radio och Ljud står i år för Radio Botkyrkas julkalender. 
Kalendern kommer att sändas vardagar 07.00, repris 16.00. Helger 8.55, repris 16.00 fram till julafton.

Julkalendern går att lyssna på HÄR.

Dessutom så fick eleverna, utöver en artikel, pryda förstasidan på tidningen Södra sidan. Artikeln går att läsa HÄR.

 

TG-elever läser ett år i Japan

Publicerat 13 december 2018

Nästa år är det hela tre elever som gör studieuppehåll  för att istället gå ett utbytesår i Japan. TG är glada för deras skull och ser fram emot att ta emot dem när de kommer tillbaka. Carl (HU17, i mitten) åker med organisationen YFU i vinter och har fått ett stipendium som täcker delar av kostnaderna. Han kommer att blogga om sina erfarenheter och vi återkommer med länk när det blir dags. Lisa (ES172, till vänster) reser med organisationen AFS i mars. Alina (ES171) reser först i höst och då med Explorius. Vi önskar dem alla lycka till. Kom tillbaka med nya erfarenheter och stora språkkunskaper!

Tumbas ekonomielever vinner prestigefyllda priser

Publicerat 10 december 2018

Oskar, Josef och Pontus (fr.h.) tog hem ett av kommunens tre priser för bästa affärsidé på 3.000 kr. Med Safe Key UF utvecklade eleverna ett stilrent fodral till bilnycklar med keyless-funktion, för att utesluta möjligheten för kriminella att kapa signalen från nyckeln. Stort grattis!

Georgios, Daniel och Mihael (fr. v.) deltog i The Good Talents idé-tävling 2018 och vann rubbet med det mest ärofyllda priset för unga entreprenörer. Förutom prissumman på imponerande 10.000 kr vann Infinity Clothing UF fyra coachnings-pass med Per Nordlander (Verdane Capital) som är en av grundarna till Nordnet och Avanza och sitter i styrelsen för Skandia.

Vi på Tumba Gymnasium är så stolta över våra drivna entreprenörer!

/Karina (UF-lärare)

Ekonomiprogrammet lanserar samarbete med företaget PWC

Publicerat 22 november 2018


Idag kickade eleverna i EK18EK igång ett treårigt samarbete med PWC som är marknadsledare i Sverige inom revision, skatte- och affärsrådgivning. PWC:s medarbetare kommer att coacha EK18EK under hela gymnasietiden. Eleverna får lösa olika företags-case från verkligheten och jobba med årsredovisningar. Redan år ett tävlar eleverna om 5000 kr för bästa case-lösning. Goda kontakter till näringslivet kommer att ge Tumbas elever en fördel på arbetsmarknaden när de går ut. Nu kör vi!

Karina Noske & Patrik Kull (lärare på ekonomiprogrammet)

TG:s humanister på högskoleföreläsningar

Publicerat 21 november 2018


HU på TG och Europaprogrammet på Södertörns högskola fortsätter sitt samarbete och i höst är det HU17 som får möjlighet att delta i utvalda föreläsningar samt för- och efterarbeta innehållet i dessa i kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Temat i oktober var ”Europa efter 1815: Industrialisering, ideologier och demokratisering”. Dagens föreläsning var på engelska och behandlade ämnet ”Democracies and Dictatorships in Europe in the 20th Century”. Intressant och utmanande!

TG-elever lagar Nobelmiddagen

Publicerat 15 november 2018

 

Vi är stolta över att kunna berätta att Matilda Pylkkö i ÅK3 och Hilda Thomasson Dykert i ÅK2 på Restaurang och livsmedelsprogrammet ska vara med och laga Nobelmiddagen på stadshuset tillsammans med deras lärare Johan Larsson. Tjejerna har jobbat stenhårt i 3 långa dagar i Gyllene salens kök på stadshuset i helgen för att träna/förbereda sig inför detta. Detta är en fin merit att ha på sitt CV och en grym möjlighet till att skapa sig ett kontaktnät bland Sveriges främsta kockar!

Följ gärna deras resa på Instagram @restaurangnovisen

Advokatbyrån Massi på Tumba gymnasium

Publicerat 14 november 2018

Årskurs ett på Ekonomiprogrammet förärades i veckan av ett besök av Advokatbyrån Massi med målsägandebiträdet Rebecka Halef och advokaten David Massi. De talade om vad ett målsägandebiträde resp. advokat gör i sin yrkesutövning samt berättade anekdoter från spännande fall de har drivit  till rättegång. Ekettorna lyssnade med stor koncentration i över en timme och kom med många intressanta frågor. Vi från Tumba gymnasium vill tacka Advokatbyrån Massi för att de kom!

Elever och lärare på Hälsomässan

Publicerat 14 november 2018