Skolans hjärta Biblioteket

Vi i biblioteket jobbar för att stärka din medie- och informationskunskap. Det handlar i stora drag om att kunna söka fram information på olika sätt och värdera den. Vi ger dig förutsättningarna för att hitta bra informationskällor. Det är också vi som gör konton i Legimus till elever som behöver inlästa böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter, en synnedsättning eller liknande. Vi finns här för dig för att stödja dig i ditt skolarbete eller om du vill hitta en riktigt bra bok att läsa på fritiden.

Sök böcker

Här kan du söka bland det som står på hyllorna i Tumba gymnasiums bibliotek och i övriga skolbibliotek i kommunen.

Till söksidan

Fråga oss!

Behöver du hjälp att komma vidare? Svårt att hitta information? Kom in till biblioteket så hjälper vi dig. Du kan också boka tid för ett pass i informationssökning, enskilt eller i grupp.

Välkomna!

Om biblioteket

Bläddra gärna i den interaktiva biblioteksintroduktionen. Där finns information du kan ha nytta av.

Bläddra i presentationen

Gymnasiearbetet

Alla treor som skriver ett gymnasiearbete ska få en genomgång om informationssökning i biblioteket.

Här hittar du presentationen som vi visar då.

Presentation gymnasiearbetet

Lånevillkor

Alla nya elever får ett kombinerat elev-id och lånekort. Lånetiden när det gäller det som finns i bibliotekets hyllor är vanligtvis fem veckor. Läroböcker lånas så lång tid som kursen pågår. Du blir ersättningsskyldig för skadade eller borttappade böcker. Avgiften är 300 kronor per bok.

Informationskällor

Här hittar du länkar till ett flertal informationskällor och databaser med faktagranskat material. Samtliga kan användas i Botkyrkas nätverk; till exempel NE.se, Mediearkivet (lösenord krävs), Landguiden och Alex författarlexikon.

Till informationskällor

NE.se

Nationalencyklopedin (​NE)​ är ett svenskt kunskapsföretag med gedigen erfarenhet av att utveckla och erbjuda kunskapstjänster med ett vetenskapligt innehåll. Materialet är såväl åsikts- som värdeneutralt. När du är inloggad i Vklass via skolfederationen kan du komma åt NE även utanför skolans nätverk.

Till NE.se

Landguiden

Här hittar du heltäckande och tillförlitlig information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt.

Med Landguidens statistikverktyg kan du enkelt jämföra länder, deras utveckling över tid och ta fram topplistor.

Till Landguiden

Alex författarlexikon

Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen.

Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också nutida populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare med flera.

Till Alex

Tyck till!

Kom gärna till oss med förslag på till exempel bokinköp. Lämna förslaget i röda lådan vid lånedisken eller skicka ett mejl.

Lina Berglund

Bibliotekarie och webbansvarig 070 372 14 44

Jimmy Müller

Bibliotekarie 072 596 64 55

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.

Må 08.30-16.00
Ti 10.00-16.00