Hem

Tumba Gymnasium

Skolans hjärta Biblioteket

Vi i biblioteket jobbar för att stärka din medie- och informationskunskap. Det handlar i stora drag om att kunna söka fram information på olika sätt och värdera den. Vi ger dig förutsättningarna för att hitta bra informationskällor. Det är också vi som gör konton i Legimus till elever som behöver inlästa böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter, en synnedsättning eller liknande. Vi finns här för dig för att stödja dig i ditt skolarbete eller om du vill hitta en riktigt bra bok att läsa på fritiden.

Sök och låna böcker

Här kan du söka bland det som står på hyllorna i Tumba gymnasiums bibliotek och låna läromedel.

Till Welib

Informationskällor

Här hittar du länkar till ett flertal informationskällor och databaser med faktagranskat material. Samtliga kan användas i Botkyrkas nätverk; till exempel NE.se, Mediearkivet (lösenord krävs), Landguiden och Alex författarlexikon.

Till informationskällor

Källkritik och sökkritik

Här hittar du grundläggande information om hur du kritiskt granskar informationskällor och sökmotorer.

Till dokumentet

Informationssökning

Här hittar du information om informationssökning på internet och tips på hur du kan gå till väga för att förbättra dina sökningar.

Till dokumentet

Plagiat och referat

Här hittar du information om plagiat och referat.

Till dokumentet

Upphovsrätt

Tänk på att många bilder och videoklipp som du hittar på internet är upphovsrättsskyddade. Här hittar du information om upphovsrätt och hur du kan gå till väga för att hitta material som är tillåtet att använda, kopiera och sprida.

Till dokumentet

Fråga oss!

Behöver du hjälp att komma vidare? Svårt att hitta information? Kom in till biblioteket så hjälper vi dig. Du kan också boka tid för ett pass i informationssökning, enskilt eller i grupp.

Välkomna!

Om biblioteket

Bläddra gärna i biblioteksintroduktionen. Där finns information du kan ha nytta av.

Bläddra i presentationen

Lånevillkor

Alla nya elever får ett kombinerat elev-id och lånekort. Lånetiden när det gäller det som finns i bibliotekets hyllor är vanligtvis fem veckor. Läroböcker lånas så lång tid som kursen pågår. Du blir ersättningsskyldig för skadade eller borttappade böcker. Avgiften är 300 kronor per bok eller ett nytt exemplar.

Tyck till!

Kom gärna till oss med förslag på till exempel bokinköp. Lämna förslaget i röda lådan vid lånedisken eller skicka ett mejl.

Öppettider

Må 08.30-16.00
Ti 10.00-16.00
On 08.30-15.00
To 08.30-16.00
Fr 08.30-14.30

Följ oss på instagram!

Personal

Lina Berglund

Bibliotekarie och webbansvarig 070 372 14 44

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.