Skolans hjärta Biblioteket

Vi i biblioteket jobbar för att stärka din medie- och informationskunskap. Det handlar i stora drag om att kunna söka fram information på olika sätt och värdera den. Vi ger dig förutsättningarna för att hitta bra informationskällor. Det är också vi som gör konton i Legimus till elever som behöver inlästa böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter eller en synnedsättning. Vi finns här för dig för att stödja dig i ditt skolarbete eller om du vill hitta en riktigt bra bok att läsa på fritiden.

Fråga oss!

Behöver du hjälp att komma vidare? Svårt att hitta information? Kom in till biblioteket så hjälper vi dig. Du kan också boka tid för ett pass i informationssökning, enskilt eller i en grupp om 2-4 elever.

Välkomna!

Helen, bibliotekarie
Lina, bibliotekarie

Info inför gymnasiearbetet

Informationskällor

Via biblioteket har du tillgång till flera databaser, med faktagranskat material. Samtliga kan användas i Botkyrkas nätverk; till exempel NE.se, Mediearkivet (lösenord krävs), Landguiden och Alex författarlexikon.

Lånevillkor

Alla nya elever får ett kombinerat elev-id och lånekort. Lånetiden av bibliotekets böcker är cirka fem veckor. Läroböcker lånas så lång tid som kursen pågår. Du blir ersättningsskyldig för skadade eller borttappade böcker. Avgiften är 300 kronor per bok.

NE.se

Nationalencyklopedin (​NE)​ är ett svenskt kunskapsföretag med gedigen erfarenhet av att utveckla och erbjuda kunskapstjänster med ett vetenskapligt innehåll. Materialet är såväl åsikts- som värdeneutralt.

Till NE.se

Landguiden

Här hittar du heltäckande och tillförlitlig information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt.

Med Landguidens statistikverktyg kan du enkelt jämföra länder, deras utveckling över tid och ta fram topplistor.

Till Landguiden

Alex författarlexikon

Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen.

Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också nutida populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare med flera.

Till Alex

Sök efter böcker

Här kan du söka efter böcker i Tumba gymnasiums bibliotekskatalog. Genom att klicka på "Utökad sökning" kan du söka efter böcker i övriga skolor i kommunen.

Till katalogen

Tyck till!

Kom gärna till oss med förslag på till exempel bokinköp. Lämna förslaget i röda lådan vid lånedisken eller skicka ett mejl.

Se en film om källkritik

Om biblioteket

Bläddra gärna i den interaktiva biblioteksintroduktionen. Där finns information du kan ha nytta av.

Bläddra i broschyren

Helen Gustafsson

Bibliotekarie 072 596 64 55

Lina Berglund

Bibliotekarie och webbansvarig 070 372 14 44

Hittade ingen i personalen som matchade det du sökte efter.

Må 08.30-16.00
Ti 10.00-16.00