Våra språk

På Tumba gymnasium tycker vi att språk är både roligt och viktigt! Du får möjlighet att vidga dina vyer och lära dig kommunicera med människor du annars aldrig skulle träffa på. Att högre kurser i språk ger meritpoäng till högskolestudier är förstås en extra bonus.

Moderna språk

På TG ger vi följande språkkurser:

Spanska steg 1-5
Franska steg 1-5
Tyska steg 1-4
Japanska steg 1-3
Italienska steg 1-2
Finska steg 1
Arabiska steg 3-4
Latin 1
samt Engelska 5+6+7 förstås!

Vi reserverar oss för att antal steg kan ändras något från år till år.

Modersmål

Modersmålsundervisningen är omfattande och sker på ett trettiotal språk, till exempel punjabi, mandarin, ryska, tigrinja och dari.

TG på främmande språk

Testa vad du förstår om TG när du läser om skolan på franska, tyska, spanska eller japanska!

Spännande arbetssätt Elevarbeten i spanska

Under 2014 arbetade eleverna med spökhistorier på spanska för att öva på spanskans många dåtidsformer. Här nedan kan du ta del av det rysliga resultatet. Med bloggen som pedagogiskt verktyg har eleverna från steg 3 och 4 också skapat påhittade bloggar för fiktiva språkresor till ett valfritt spanskspråkigt land. Du hittar länkar till bloggarna här nedan.

Steg 3

Eleverna delades in i mindre grupper och varje grupp fick välja varsitt latinamerikanskt land för sin fiktiva språkresa. Sedan skapade varje grupp en påhittad reseblogg på spanska. Varje blogg täcker alltifrån planering och administration av flygbiljetter till exempel på kulturella aktiviteter och nöjen.

Se länkarna nedan.

Steg 4

Tillsammans skapade eleverna en blogg om en fiktiv språkresa till Málaga - helt på spanska. Bloggen täcker alltifrån planering och administration av flygbiljetter med mera till exempel på kulturella aktiviteter och nyttiga ordlistor.

Se länk nedan.

Steg 3 – bloggar